L'estrena de «Joc de trons» genera més de 1,7 milions d'impressions a les xarxes

Un vint per cent de la gent que es va fotografiar al «tron» era de fora de les comarques gironines

10.05.2016 | 06:30
 
ALBERT SOLER
«Ens van eximir de pagar les taxes i encara al final ens van convidar a sopar en un hotel de cinc estrelles»

L'estrena del primer capítol de la sisena temporada de Joc de trons va generar més 1,7 milions d'impressions a les xarxes socials, segons un estudi de Movistar+, que emet la sèrie en exclusiva a l'Estat espanyol.

A més dels dos passis del capítol projectats al Teatre Municipal de Girona, la jornada va comptar amb diverses activitats relacionades amb l'estrena. Entre elles, destaca la presència del «tron» de ferro. Durant dos dies, els fans de la sèrie van poder asseure-s'hi i fer-s'hi una foto. Es van registrar més de 1.000 usuaris, dels quals un 58% eren dones davant d'un 42% d'homes. Gairebé un 20% d'aquests participants van venir des d'altres llocs a Girona, com Barcelona o Andorra.

Així mateix, del total d'usuaris, un 60% va rebre la foto en el tron per correu electrònic i el 40% restant a través de Facebook. Aquells que van escollir la xarxa social per compartir la foto comptaven en total amb gairebé 160.000 contactes, aconseguint que l'acció arribés a 1.742.429 d'impressions.

D'altra banda, les 1.213 fotos publicades amb l'aplicació encarregada d'aquesta activitat van aconseguir 10.760 interaccions, de les quals un 88,82% (9.557) s'han generat a través de likes i un 11,18% (1.203) a través de comentaris.

L'estrena de la sisena temporada de Joc de trons es va fer en paral·lel a la celebració del Plot Series Fest de Girona, que es va convertir en punt de trobada de serièfils i professionals del sector, i va projectar sèries de repercussió internacional com Borgen, House of cards, Penny Dreadful Outlander, entre altres. En la primera edició, el festival va aconseguir congregar gairebé 1.000 espectadors.

A més a més, també es va celebrar el mercat Joc de trons a la plaça del Pallol, on es van posar a la venda diferents productes relacionats amb la sèrie, es va decorar l'Ajuntament amb motius de la sèrie, i es van fer espectacles a la plaça del Vi amb actors caracteritzats com personatges de la sèrie.

L'Ajuntament hi va destinar uns 39.000 euros, dels quals, el consistori ha matisat que hi ha hagut 26.000 euros d'aportacions i subvencions. Així, la Diputació i el Patronat hi van aportar 10.000 euros i la Generalitat, 1.000 euros. Banc de Sabadell hi va posar 5.000 euros; Aigua de Sant Aniol, 4000 euros; La lletera, 3000 euros; i Rubau, 3.000 euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema