El cul de la lleona ja torna a estar ben petonejat. L'Ajuntament de Girona va col·locar la nova estructura esglaonada aquest dimecres després que durant uns mesos l'hagués retirada per millorar-ne la segurat i evitar alguna caiguda. Calia tenir-ho tot apunt per Temps de Flors.

Al llarg del dia d'ahir es van poder veure desenes de persones pujant pels diferents esglaons fins aconseguir arribar a l'alçada del cul de l'animal de pedra agafat a dalt d'una columna de la plaça de Sant Fèlix per encastar-hi els seus llavis. I fer-s'hi la foto. Alguns, sobretot gent gran, van ajudar-se de la barana que ha instal·lat l'Ajuntament. Ara també és més fàcil pujar-hi perquè els esglaons no estan tan separats com abans.

En estar en plena zona de Temps de Flors moltíssima gent no va voler desaprofitar l'ocasió per complir la tradició gironina que indica que qui fa un petó al cul de la lleona està expressant la voluntat de tornar a la ciutat, quedar-s'hi per sempre o aconseguir la ciutadania. Els gironins de tota la vida, a més, han d'haver complert el ritual si volen sentir-se orgullosos del seu gironisme.

La passió és tal, que tot i no està decorada amb cap flor, la lleona va aconseguir atraure tants visitants i curiosos que les cues que va generar serien semblants a les que es podien veure en altres punts emblemàtics de Temps de Flors. I no era poca.