L'empresa Eternam Serveis Funeraris de Manresa vol establir-se a Girona. Segons ha explicat el seu responsable, Aureli Sánchez, ja han començat a treballar per tal de poder construir un complex funerari, amb tanatori i sala multiconfessional però sense crematori, que doni servei a l'àrea metropolitana de Girona. L'empresa Eternam assegura que oferirà unes tarifes un 30% més barates de les que té actualment Mémora i que oferirà sales de vetlla a la meitat de preu que les actuals.

En aquests moments, l'empresa Mémora és la única que opera a Girona. Eternam, tanmateix, assegura que ja ha començat a treballar per establir-se a les comarques gironines, en un espai que encara no ha concretat però que, segons diuen, serà fàcilment accessible des de diversos pobles del Gironès. Segons Sánchez, el nou complex funerari es pot construir en terrenys que estiguin qualificats per a equipaments sociosanitaris. Tal i com explica, en aquests moments ja hi ha un arquitecte que ha començat a treballar en el projecte. El tanatori seria finançat per Eternam, però, segons Sánchez, estan disposats a complir amb la normativa catalana i a llogar les sales a altres funeràries que vulguin operar a la ciutat. El projecte preveu que aquest complex funerari inclogui tanatori, sala de vetlles i un espai per a fer celebracions multiconfessionals, tot i que no hi haurà crematori.

La voluntat d'Eternam és poder començar a operar a Girona el més aviat possible, en els propers mesos; i tenir el tanatori construït de cares a l'any que ve.

L'anunci d'Eternam arriba en un moment en què s'ha encès el debat sobre els serveis funeraris a Girona, quan l'Ajuntament ha arribat a un acord amb Mémora per reduir-ne el cost i ha iniciat el procés per modificar l'ordenança.