Girona, Temps de Flors és per a molts gironins una oportunitat per visitar o passejar per espais de la ciutat poc freqüents com la Torre Gironella i el passeig arqueològic i també per visitar els Banys Àrabs o els museus de la ciutat. "Els caps de setmana normalment voltem per la zona més comercial de Girona i no tant pel nucli antic" confessa Carles Navarro, qui va aprofitar ahir per visitar juntament amb la seva dona i els seus dos fills els racons més emblemàtics.

"Ens hem sorprès en descobrir indrets o carrers que desconeixíem o que mai hi havíem passat", va afirmar Navarro. Pel veí de Girona ahir era un bon dia per fer el vol amb la família, ja que en ploure, "hi havia una mica menys de gent que dissabte".

Una altra visió és la d'Anna Maria Bosch, de Bescanó, qui després de veure tanta gent passejant pel centre històric hauria preferit anar-hi un altre dia amb més calma i menys gent. "Els que som de Girona hem de venir entre setmana", es lamentava Bosch. Tot i això, juntament amb les seves dues amigues van poder visitar els espais més característics. "Aquest any les escales de la catedral no m'han agradat gaire", va afirmar la bescanonina.

Qui també se'n va anar amb una petita decepció va ser Uziel Galera. Per al jove gironí aquest any faltava més color a les exposicions. "Hi ha menys flors i molt verd i a temps de flors hi ha d'haver més flors", va reivindicar.

Tot i això, Galera no va deixar passar l'oportunitat de mostrar l'orgull de ser de Girona. "És bonic veure tanta gent i que la teva ciutat organitzi exposicions com aquestes i tinguin tan bona acollida", va exposar, sorprès per la quantitat de gent que hi havia ahir pels carrers desafiant la pluja. El jove també es va sumar a la idea que per als gironins Temps de Flors és una ocasió per recórrer zones de Girona on no acostumes a anar. "Per temps de flors aprofites per passar per llocs on normalment no venim però sí que coneixem".

Un altre cas és el d'Isabel Casses, de Blanes, qui any rere any visita Girona per Temps de Flors. En aquesta ocasió, però, va decidir portar uns amics que a diferència d'ella no havien visitat encara mai l'exposició floral gironina. Amb anys d'experiència a sobre, Casses va afirmar haver vist les exposicions més pobres de flors. "A mi personalment m'agrada més la flor natural i no tant l'artificial".