Reagrupament ha reafirmat la seva col·laboració amb Convergència a l'Ajuntament de Girona -amb qui va concórrer a les últimes eleccions municipals- malgrat haver criticat el pacte de govern amb el PSC.

En un comunicat, Reagrupament reitera que no és favorable al pacte de govern amb els socialistes, però tot i això continua valorant «positivament» l'acord amb CDC, Demòcrates i Avancem, que els va permetre obtenir deu regidors i ser la llista més votada en les eleccions de l'any passat.

Per això, han decidit refermar la seva col·laboració i fixar uns protocols de funcionament que permetin intercanviar informació i propostes de treball entre les dues organitzacions. D'aquesta manera, un cop al mes se celebrarà una reunió entre la regidora d'Hisenda, Maria Àngels Planas (CiU), i l'exregidor de Reagrupament al consistori, Carles Bonaventura. El seu objectiu, indiquen, és seguir treballant perquè Girona «continuï essent capdavantera en tot el que fa referència al procés cap a l'estat propi i a favor d'un model de ciutat obert, social i participatiu que ha permès que Girona sigui tot un referent en molts àmbits».

De la mateixa manera, Reagrupament recorda que amb Convergència té un acord en l'àmbit nacional que fa que es presentin conjuntament en les conteses electorals. Segons diuen, d'aquesta manera podran seguir treballant «per assolir la independència des de la transversalitat política i des de la unitat independentista».