L'Ajuntament de Girona ha col·locat unes noves escales per accedir al Cul de la Lleona que, segons indica, són més segures que les anteriors, que van ser retirades després que un turista francès hi rellisqués i perdés la vida. Milers de turistes compleixen cada any amb la tradició de fer un petó al cul de l'animal -situat en una columna a la plaça de Sant Feliu- perquè, segons diu la llegenda, això els garantirà tornar a la ciutat. Per aquest motiu, el regidor de Seguretat, Joan Alcalà (CiU), va celebrar ahir que s'hagi pogut recuperar aquest atractiu emblemàtic de la ciutat, gairebé sis mesos després que es retiressin les anteriors escales, a finals de novembre.

passamà per fer-la més segura. La instal·lació es va col·locar, precisament, el dia que feia sis anys que s'havien tornat a posar les anteriors escales després que haguessin estat retirades per prevenir el risc de contagi de la grip A, l'any 2010.

Segons Alcalà, les noves escales permetran que els visitants puguin complir amb la tradició de fer un petó al Cul de la Lleona sense la dificultat que existia quan els turistes s'havien d'enfilar per la columna i amb més seguretat de la que comportava l'estructura anterior. «S'ha volgut mantenir la dificultat per arribar a fer el petó, ja que això suposa un atractiu, però amb molta més seguretat», va indicar. Les anteriors escales tenien els esglaons més estrets i no disposaven de barana.

Alcalà va explicar que la família del turista francès que va morir en caure de les anteriors escales a finals de novembre de 2015 no ha presentat cap denúncia i va reiterar un cop més que es va tractar d'un «desgraciat accident». L'home va caure quan intentava fer un petó al cul de l'estàtua i es va colpejar el cap amb un esglaó. Malgrat que va ser ingressat immediatament a l'UCI de l'hospital Josep Trueta, els metges no hi van poder fer res i va morir al cap de poques hores.