La CUP ha acusat l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas (CiU), d'haver fet unes declaracions amb una càrrega de «classisme» i «exclusió implícita» que consideren impròpies de la màxima representant municipal. En un escrit al seu bloc, el regidor Lluc Salellas ha criticat les paraules que va utilitzar Madrenas al programa Els Matins de TV3 per definir els seguidors de la sèrie Joc de trons: «El seu perfil és el d'un professional liberal mitjà alt que busca cultura, patrimoni i gastronomia, és el tipus de persona que ens agrada que visita la nostra ciutat», va dir Madrenas.

Per a Salellas, aquestes paraules porten implícit que Girona «només rep de forma agraïda un tipus de persones». Concretament, «un model estereotipat de persona adinerada que és metge o advocada o arquitecta o dentista o economista», com si aquesta classe fos «implícitament més bona que qualsevol altra», com si «el seu comportament, la seva despesa o la seva actitud fos per definició la correcta» i com si «no hi hagués casos de mala praxi en aquest estament com n'hi poden haver en d'altres, sovint més difoses». Segons el regidor, l'alcaldessa oblida els conceptes de «Girona, ciutat acollidora» i la ciutat dels treballadors i funcionaris, «igualment dignes de la feina que fan».

Salellas preguntarà sobre aquesta qüestió a Madrenas en el ple de la setmana vinent. Tot i això, adverteix que els possibles matisos que pugui fer l'alcaldessa no transformaran «el fons d'unes declaracions classistes on es posen barreres allà on hi hauria d'haver finestres». En aquest sentit, replica a l'alcaldessa que «la voluntat de descobrir i aprendre, per sort, floreix a tot arreu», i recorda que alguns batallen «perquè sigui comuna per a tothom i no únicament privada per a pocs».