Girona, Temps de Flors tindrà 179 projectes en 134 espais i inclourà com a principals novetats l'edifici amb murs interiors d'època romana del futur balneari urbà a Girona, que s'anomenarà Aqua Gerunda, situat al carrer Riu Galligants, al barri de Sant Pere. A l'edat mitjana va ser un dels primers hospitals de Girona. També hi haurà flors a la denominada «platja fluvial» del riu Ter, a l'alçada de Pedret i diferents instal·lacions al passeig del camí del Calvari, l'antic camí de les capelles del viacrucis.

Altres espais destacats seran els projectes «innovadors» i que reserven sorpreses als soterranis de la Catedral i les escales de la basílica de Sant Fèlix. La regidora de Temps de Flors, Glòria Plana, va destacar la major implicació dels barris (Carme-Vista Alegre, Sant Narcís i Santa Eugènia), així les propostes en diferents ponts s0bre el riu Onyar i fonts del Barri Vell. «És important potenciar espais de la ciutat que no es coneixen, tant pels visitants com pels gironins», va ressaltar Plana. La ciutat occitana d'Albi celebrarà els 30 anys d'agermanament amb Girona amb un projecte als jardins de la Torre de Carlemany. Repeteixen molts espais, com l'antic cinema Modern.

L'horari de visita dels espais serà de les deu del matí a les deu de la nit. Tot i això tres dies allargaran dues hores el tancament, que serà a les dotze de la nit. Seran el dissabte 7, el dimecres 11 (que inclourà un concert de campanes per posar «en valor el patrimoni històric i cultural que representa el toc de campanes) i el dissabte 14.

Control d'accés de la policia

Es calcula que cada any visiten els espais florals unes 200.000 persones. Des de fa dos anys, la policia controla els carrers on s'acumulen més visitants per si ha de tallar l'accés, sobretot al carrer de la Força. L'alcaldessa, Marta Madrenas, va destacar que esdeveniments com Temps de Flors reforcen el posicionament de la ciutat i serveixen per ensenyar els racons encantadors i espectaculars «del nostre patrimoni». Uns encants que han seduït la productora de Joc de trons.

«Temps de Flors és una història d'èxit col·lectiva, un projecte coral de la ciutadania, les entitats, les empreses i les institucions», va subratllar. L'alcaldessa va aprofitar la presentació de l'exposició floral per agrair la implicació en el festival tant a les persones que formen part del seu «cor» -els representants de les entitats- com els voluntaris, artistes i patrocinadors.