Els soterranis de la Catedral van començar a desvelar ahir el seus secrets per la mostra Girona, Temps de Flors. Serà un projecte batejat amb el nom d'Un món oníric, que combinarà un innovador sistema de projeccions, sons i olors amb unes 5.000 plantes i flors en uns 200 metres quadrats. El projecte es va comença a treballar in situ fa un mes, però a l'octubre ja hi havia el projecte sobre la taula del BBVA i Catalunya Caixa, que patrocina la instal·lació.

Els soterranis de la Catedral estaran decorats amb un projecte ideat des de fa un any i per dos grups que fins ara feia un grapat d'anys que creaven muntatges per la mostra per separat. Es tracta del dissenyador de composicions florals Jordi Albà, la dissenyadora gràfica i d'interiors Cristina Masferrer i l'animador d'espais virtuals Gustavo A. Torres?Mendoza. Des de fa setmanes, uns 230 voluntaris, treballadors de BBVA i Catalunya Caixa, estan posant fil a l'agulla a l'obra.

Encara es guarden molts secrets, però ahir es va detallar que Món oníric representa un «món fantàstic de bellesa i misteri» on el visitant en accedir-hi s'abstraurà «de la multitud exterior» i s'endinsarà «en un món de sensacions amb escenaris propis de somnis». La flor utilitzada va des de la senzillesa del clavell, passant per la puresa de la rosa blanca, fins a l'exotisme de les flors tropicals».

El visitant passarà per quatre espais «del món dels somnis» diferenciats i contrastats. El primer l'abstrau de l'exterior, el segon és una immersió en un ambient misteriós, el tercer ofereix un element sorpresa de respir i el quart el porta a mons llunyans. Tot plegat acaba en una sortida que s'integra progressivament amb el Passeig Arqueològic i ens porta al somni final que no és altre que descobrir la ciutat de Girona.

Trens especials de Renfe

Renfe va informar ahir que ha programat un dispositiu especial amb motiu de Temps de Flors. Durant aquest dies, Renfe reforçarà els seus trens AVE i Avant amb prop de 2.382 places addicionals, les quals corresponen a la circulació de sis trens especials entre Barcelona i Girona. Seran el 7, 8 i 14 de maig i els horaris seran: sortida de Barcelona- Sants a les 08.55 hores i sortida de Girona a les 21.22 hores.