Els Mossos d'Esquadra atribueixen els atacs violents a dues persones grans del barri de Sant Narcís de Girona al camioner valencià de 25 anys que han detingut aquesta setmana. Segons diuen, va ser un acte no planificat i ho va fer pels diners. Els agents van explicar que han pogut identificar el presumpte culpable gràcies a les imatges de les càmeres de seguretat i al fet que l'home va utilitzar el telèfon mòbil d'una de les víctimes.

Els fets van tenir lloc fa dues setmanes a Girona. L'home s'havia de desplaçar des de València per motius de feina i va fer parada a la ciutat durant tot el cap de setmana, deixant el camió als afores i voltant per diferents barris. Al voltant de les nou del vespre, quan es trobava a l'avinguda de Sant Narcís, va agredir dues persones d'avançada edat vora els seus respectius domicilis. La primera de les víctimes va ser un home de 82 anys que va rebre dos cops de puny quan es disposava a entrar a casa. L'agressor li va sostreure la cartera, que contenia 120 euros al seu interior.

A pocs carrers de la primera localització i amb menys d'una hora de diferència, es va donar el segon robatori, en aquest cas a una senyora de 76 anys de la qual en va sostreure el telèfon mòbil, així com una quantitat de sis euros. L'atac també es va fer amb agressivitat, ja que el lladre li va donar un cop de puny al rostre que la va fer caure inconscient a terra.

L'autor va fugar-se, però les càmeres de seguretat de l'edifici van captar el moment i es va poder disposar d'imatges de l'autor que es van difondre per tal de localitzar-lo. Durant deu dies consecutius l'Àrea d'Investigació Criminal de la Regió Policial de Girona i la Unitat d'Investigació de la comissaria de Girona van fer-se càrrec de la investigació per tal de poder identificar i detenir l'autor dels fets.

Càmeres de seguretat

Les imatges de les quals es disposava van jugar un paper important, així com la trucada que va fer el sospitós des del telèfon que havia sostret en el segon dels robatoris, el de l'anciana de 76 anys. Un cop van tenir l'autor plenament identificat, els investigadors van posar en marxa un dispositiu policial el 27 d'abril. Els agents el van interceptar quan circulava amb el seu camió per l'AP-7 en direcció a Suïssa. Van aturar el sospitós a l'alçada de Girona i el van arrestar. Posteriorment van fer una entrada i escorcoll, amb el suport de la Policia Nacional, al seu domicili, on es va poder localitzar el telèfon mòbil de l'anciana, així com la mateixa jaqueta amb la qual havia dut a terme els robatoris.

Els Mossos expliquen que es tracta d'un fet tant insòlit com inesperat, ja que aquest tipus de robatoris no se solen fer amb tanta violència a persones indefenses i d'edat avançada. També recalquen que es tracta d'un acte no planificat i ho atribueixen a la falta de diners de l'agressor. Se sap que n'havia demanat prèviament a la seva família, i en veure que en necessitava més va optar per utilitzar aquest tipus de mètode més radical. Segons els Mossos, l'addicció al joc, la beguda i la consumició d'altres substàncies en podrien ser els accentuants. Pel que fa als antecedents, se n'han trobat però eren de feia molt de temps i no tenien el mateix grau d'importància.

Ara per ara l'estudi del cas resta vigent i es vol veure si es tracta d'un cas aïllat o no. Des d'ahir al matí el presumpte culpable ja resta a disposició judicial. Pel que fa a l'estat de les víctimes, a l'home ja se li ha donat l'alta, tot i que haurà de ser operat en breus a causa de l'agressió que va patir. La dona continua ingressada a l'hospital Josep Trueta en estat greu.