El PPC va anunciar ahir que havia «aconseguit el compromís pressupostari» del Govern per a la creació del Museu d'Art Contemporani de Girona, que s'ha d'ubicar a la Casa Pastors (antiga Audiència Provincial) i on s'hi ha d'incloure la col·lecció d'art de Santos Torroella.

El president provincial del PP i portaveu del grup parlamentari del PPC, Enric Millo, va celebrar l'aprovació aconseguida gràcies a una proposta de resolució del Grup Popular a la comissió de Cultura del Parlament. En concret, segons va explicar Millo, es va aprovar una esmena transaccional entre el PPC i Junts pel Sí en què es reclama al Govern «incloure en els primers pressupostos possibles una primera partida per a l'execució de les obres de rehabilitació de la Casa Pastors per convertir-la en el Museu d'Art Contemporani de Girona».

Això, tal com s'especifica a la transacció, es faria «un cop es tinguin tots els plans i estudis habituals per a aquests tipus de projectes i en posterioritat a l'informe preceptiu que ha d'elaborar la Junta de Museus».

En aquest sentit, Enric Millo va destacar que «nosaltres plantejàvem una proposta de resolució molt més ambiciosa en relació amb el compromís del Govern amb la creació d'aquest Museu, com és el compromís del Govern per incloure una primera partida per aquest equipament ja en els pressupostos d'aquest any, però hem cedit en la redacció de la transacció que s'ha aprovat perquè el que ens interessava, pel bé de Girona, és que s'aprovés la proposta de resolució».

«Sorprèn el poc compromís de Junts pel Sí i del Govern de la Generalitat amb aquest projecte tan important per a Girona i el seu desenvolupament econòmic, ja que un cop en funcionament suposarà una millora i l'enfortiment de la ciutat en termes de turisme cultural», va sentenciar.

Crítiques a Puigdemont

Així mateix, el representant popular va recordar que «es tracta d'un projecte que va iniciar l'actual president de la Generalitat, Carles Puigdemont, quan era alcalde de Girona». Per tant, va denunciar que «estem veient que Puigdemont, ara que és ell qui ho ha de facilitar, ha oblidat molt ràpid les necessitats culturals de Girona i tot allò que demanava com a alcalde».