Els veïns de Montilivi ja tenen el reivindicat ascensor públic del carrer de la Punta del Pi. L'associació de veïns de la zona havia demanat eliminar les barreres arquitectòniques i millorar l'accessibilitat als habitatges situats al carrer de la Punta del Pi, concretament entre dos blocs de pisos, amb un mitjà mecànic de transport de persones. El desnivell, d'aproximadament tres metres, només era salvat per unes escales. Per aconseguir l'objectiu, es va optar per la construcció d'un ascensor per tal que les persones amb mobilitat reduïda hi poguessin accedir amb facilitat.

Arran de l'envergadura del projecte -que també ha comportat moure l'escala existent i ubicar-la amb l'ascensor, apartats de la zona de finestres dels edificis-, l'assemblea de pressupostos participats del barri de Montilivi va decidir destinar l'assignació pressupostària del 2013 i del 2014 a aquesta única proposta.

A la inauguració de la instal·lació hi van assistir l'alcaldessa, Marta Madrenas, i la regidora de barri de Montilivi, Isabel Muradàs. També el president de l'Associació de Veïns, Ramon Ternero, qui va celebrar la inauguració després "d'un endarreriment considerable i molts entrebancs" per temes de subministrament elèctric i pel contracte de manteniment. El representant veïnal va explicar que era un projecte llargament desitjat que ara s'ha fet realitat.