L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va encetar amb força el seu nou blog a Internet. En el seu primer escrit, titulat "en defensa de la indústria cultural", Madrenas fa una acèrrima elogi del model de ciutat que aposta pel turisme i la cultura com a generadors d'activitat econòmica que serveix per posteriorment desitnar recursos a serveis socials. Amb aquest article, l'alcaldessa replica la intervenció del Defensor de la Ciutadania, Ramon Llorente, que dijous va posar en dubte que l'Ajuntament tingui un pressuposot tant elevat en activitats "culturals prescindibles i elitistes" i les subvencions a l'empresa Bitó, que gestiona Temporada Alta.

Madrenas és contundent. Assegura que "l'impacte de grans festivals com el Temporada Alta o l'Strenes -per citar només dos exemples deixa beneficis econòmics que alhora són socials, com la creació de llocs de treball directes i també indirectes gràcies a la contractació d'empreses per oferir tota mena de serveis lligats als festivals o a l'augment de pernoctacions i àpats al gremi de l'hostaleria". Al seu parer, tot això ajuda a donar una imatge de Girona "en moviment, moderna i culta" i "faciliten l'accés dels gironins a la cultura, una eina bàsica per tenir una societat més justa i igualitària"

L'alcaldessa rebutja l'etiqueta "elitista". Recorda que en un moment en què l'Estat ha augmentat l'IVA del sector cultural fins al 21%, "l'Ajuntament de Girona hi ha fet una aposta clara: no només la de grans festivals, sinó també la de creació i foment del talent propi".Insisteix en què entén "la cultura de manera global, sense apriorismes ni classificacions, on cada manifestació té el seu públic, les seves necessitats i els seus escenaris" i assenyala que no comparteix el fet que el Defensor de la Ciutadania posi "etiquetes" a la cultura "com si fos una lluita de classes socials, sinó ben al contrari: és un mecanisme d'integració i desenvolupament humà de les persones".

Sobre Temporada Alta, l'alcaldessa defensa que el festival "té una responsabilitat social indiscutible: amb escoles, entitats del tercer sector, o col·lectius desafavorits" i remarca que per aconseguir-ho, "les administracions hi hem d'ajudar de moltes maneres, una de les quals és la col·laboració econòmica".

I conclou amb una fermesa defensa del model de ciutat que impulsa l'equip de govern que lidera: "Crec fermament que la manera de sortir de la crisi i reduir l'atur ha de ser a través de la generació de riquesa i de la creació d'ocupació, no només a través de l'ajuda directa. Calen polítiques actives per reanimar el teixit social i empresarial, i la cultura ha demostrat ser en aquest sentit una eina útil".