El cas del detingut que es va suïcidar a les garjoles de la Policia Local de Girona va arribar ahir a judici a la secció tercera de l'Audiència Provincial. L'agent encarregat de custodiar-lo, que s'enfronta a 4 anys de presó, 6 d'inhabilitació i més de 200.000 euros d'indemnització, assegura que no va veure res que el fes pensar que l'home tenia intenció de suïcidar-se nuant-se la camisa al coll per penjar-se dels barrots i asfixiar-se. La fiscalia no acusa en aquest procediment i la defensa assegura que el policia va actuar diligentment.

Els fets van ocórrer l'11 de juliol de 2012, quan una patrulla va detenir dos presumptes lladres que acabaven de rebentar un cotxe al carrer de la Creu. L'agent que el custodiava, que no va respondre a les preguntes de les dues acusacions particulars, va explicar que li havia tret els cordons de les sabates i la corda que utilitzava com a cinturó. Tot i això, va intentar suïcidar-se a les tres i set minuts de la matinada, encara que no se'n va sortir, i ho va tornar a provar amb èxit a les tres i trenta-tres minuts, com mostren les imatges de vídeo.

Les acusacions consideren que el policia no va fer res per evitar el suïcidi però l'agent assegura que no havia vist res que el fes preveure aquesta situació. No el va sorprendre que s'hagués tret la camisa perquè els llums de la garjola no s'apaguen mai i feia molta calor. Tampoc que s'hagués assegut al terra davant els barrots ja que era el lloc més fresc i per on corria aire.

El policia assegura que va deixar el detingut dormint i ell va anar a completar un atestat. No obstant això, un company seu que va passejar per les garjoles es va trobar el detingut penjat dels barrots. Immediatament se'l va intentar reanimar, sense èxit.

«Creiem que hi va haver omissió total per part de l'agent; sobta que l'Ajuntament de Girona modifiqués els protocols arran d'aquest cas, perquè això ens ve a confirmar que les coses no es feien bé», va declarar l'advocat Benet Salellas a l'Agència Catalana de Notícies.