L'Ajuntament de Girona ha seleccionat nou instal·lacions o racons que considera que destacaran com a «innovadors» o on es podran veure projectes «singulars» i que creu que seran els «més comentats» pels visitants de l'edició d'enguany i que no deixaran indiferent per la seva aposta.

01

Murs d'època romana en un futur balneari urbà

En els propers mesos s'obrirà un balneari urbà a Girona (s'anomenarà Aqva Gerunda) i es troba ubicat al carrer del Riu Galligants, al barri de Sant Pere. A l'edat mitjana, va acollir un dels primers hospitals de Girona. S'hi poden apreciar quatre arcs imponents, elements hidràulics segles XIII al XVIII i aparells industrials de la draperia Escatllar, del segle XX. Hi ha paviments d'època medieval i murs i parets fundacionals de l'hospital de clergues. Es podran veure els murs d'època romana del segle II al segle V així com objectes industrials de l'antiga draperia.

02

Projectes innovadors als soterranis de la Catedral i les escales de la basílica de Sant Feliu

Hi haurà instal·lacions innovadores als soterranis de la Catedral i a les escales de la basílica de Sant Feliu. Serà una combinació d'elements lumínics, sonors i olfactius i alguna sorpresa més.

03

Projectes als barris de Carme-Vista Alegre, St. Narcís i Sta. Eugènia

El barri de Carme- Vista Alegre es consolida i els barris de Santa Eugènia (la plaça de Santa Eugènia i Can Ninetes) i Sant Narcís (la plaça de l'Assumpció) participaran a l'exposició en els seus espais més emblemàtics.

04

Concert de campanes: 11 de maig

L'activitat està promoguda per l'Associació de Veïns del Barri Vell. Sonaran les campanes de la Catedral, la Basílica de Sant Feliu o l'església del Carme, entre d'altres, dirigit pel musicòleg i campaner Llorenç Barber, per divulgar, protegir i posar en valor el patrimoni històric i cultural del toc de les campanes.

05

El piano de cua del Concurs Internacional de Música Maria Canals

El popular i simbòlic piano de cua del prestigiós Concurs Internacional de Música Maria Canals s'instal·larà al pati del Museu d'Art i qualsevol persona que ho desitgi podrà fer-lo sonar.

06

Flors a la «platja fluvial» del Ter...

A la llera del Ter, a l'alçada de Pedret s'ha recuperat un hàbitat particular format per «platges» de sorra i còdols i en el qual s'instal·larà un projecte singular i inèdit en l'exposició floral: s'hi ubicarà mobiliari de platja, com ara hamaques.

07

... i fonts i ponts decorats

A més dels ponts i rius, les fonts seran també protagonistes. Hi haurà projectes a les fonts dels carrers Argenteria, Ballesteries, Calderers, Nou del Teatre i pujada de la Catedral.

08

Albi participa a la mostra floral

Albi, la ciutat occitana agermanada amb Girona, s'ha implicat en l'esdeveniment gironí i

i elaborarà un projecte que es podrà veure als jardins de la Torre de Carlemany.

09

Un passeig pel camí del Calvari

Es veuran projectes florals, sota dels arbres, en prats i altres espais singulars en el camí des del passeig Arqueològic fins a les terrasses dels prats de Can Colomer i la Mina i des d'allà fins a l'ermita del Calvari. És l'antic viacrucis amb les quinze capelles.