Els treballs per construir l'ascensor que connectarà els barris de Carme- Vista Alegre i les Pedreres-Fora Muralla ja han començat. L'aparell s'està instal·lant al passatge Picapedrers de Girona, al costat d'unes escales de difícil accés per aquella gent que té la mobilitat reduïda.

El projecte, que té un pressupost de 113.092 euros i està executant l'empresa Citylift, s'ha fet a través dels pressupostos participats corresponent als dos barris i dels anys 2014 i 2015.

L'ascensor, com les escales, uneix el Parc de Vista Alegre amb el barri de les Pedreres just al punt on hi ha l'Institut Jaume Vicenç Vives i el local social del primer dels dos barris esmentats. L'alternativa a les escales era un camí de terra per sota, serpentejant i amb pendent o fer una volta per arribar al carrer d'Isabel la Catòlica, que té cert pendent.

Un cop s'acabi de construir l'ascensor, l'empresa adjudicatària s'haurà d'encarregar del manteniment de l'ascensor durant el primer any. L'aparell incorporarà una màquina que aportarà estabilitat a la instal·lació i una reducció del consum.