L'Ajuntament de Sarrià de Ter ha impulsat un nou servei de neteja de grafits i pintades en finques particulars. Aquest nou servei pretén col·laborar amb els propietaris sarrianencs per tal de poder eliminar els grafits de façanes i espais privats amb visibilitat a la via pública, segons va comunicar ahir l'equip de govern.

Amb aquesta nova experiència, el consistori ajudarà, subvencionant el 50% del cost, els veïns i veïnes a netejar les pintades i, per tant, a mantenir la imatge del municipi. Amb els anys, s'han anat acumulant algunes pintades en façanes del municipi «que no beneficien l'estètica i convivència al poble», segons l'Ajuntament.

Les condicions i exclusions

La voluntat del consistori és iniciar una campanya per tal de fer-hi front i poder netejar-ne el màxim possible. Per això, aquesta iniciativa neix amb la intenció d'incentivar una campanya que permeti netejar tots aquests elements de l'espai públic. Al programa s'hi podran acollir totes de finques residencials, que no tinguin caire industrial, del municipi. Els sol·licitants hauran de ser persones físiques i hauran de fer una instància a l'Ajuntament i assumir prèviament la meitat del cost de la neteja.

El consistori ha informat que queden excloses les finques propietat de persones jurídiques, o sigui d'empreses o societats. També queden fora del programa les infraestructures de comunicació i les finques propietat d'administracions supramunicipals. La voluntat de l'Ajuntamen és fomentar la neteja i el manteniment de l'entorn urbà del poble.