La Fundació Tomillo, amb seu a Madrid, ha estat l'entitat guanyadora del premi Fundació Princesa de Girona d'aquest 2016. El jurat ha valorat especialment la seva «capacitat d'innovació en la recerca constant d'oportunitats laborals en sectors emergents a mig i llarg termini». També ha considerat rellevant la seva llarga trajectòria en l'abordatge de la inclusió, des de les fases més inicials de la integració laboral fins a l'emprenedoria.

L'anunci va tenir lloc ahir a la seu de la Fundació Secretariado Gitano, que va rebre el guardó l'any 2015. L'acte, al qual van assistir més de 100 persones, va ser presidit per la reina Letizia i també va comptar amb la presència del Secretari d'Estat d'Ocupació, Juan Pablo Riesgo Figuerola.

El vicepresident de l'entitat i fill d'un dels fundadors de Tomillo, Pedro Lantero Cervera, va voler recordar els milers de nens i joves que cada any es beneficien dels programes de la Fundació i va reconèixer la feina que desenvolupen els 280 empleats i més de 700 voluntaris que s'ocupen diàriament d'aconseguir que aquests nens i joves surtin del seu entorn de vulnerabilitat. «El premi ens donarà la visibilitat, els recursos i la reputació necessaris per tal de seguir incrementant els programes de formació i orientació, i seguir amb la nostra contribució a la reducció de taxes de desocupació juvenil», va indicar Lantero.

Entre el jurat d'aquesta catergoria hi ha hagut l'exrectora de la UdG Anna Maria Geli, que és membres del Consell Assessor de la Fundació, i diversos guanyadors d'aquest mateix guardó en anys anteriors.