Les cues per fotografiar-se al Tron de Ferro de la sèrie Joc de trons van continuar al llarg de tot el dia d'ahir. En total, unes 1.500 persones van aconseguir entre dilluns i dimarts asseure's al tron per aconseguir la preuada imatge. Per als que s'hagin quedat amb les ganes, el tron tornarà a exhibir-se al juny a la Casa Pastors, en el marc de l'exposició Girona Plató.

L'Ajuntament de Girona està molt satisfet de com ha anat l'estrena del primer capítol de la sisena temporada de Joc de trons. Segons el regidor de Cultura, Carles Ribas (CiU), el que ha atret centenars de persones a l'Ajuntament durant aquests dos dies no només ha estat la pròpia sèrie, sinó també «l'estima per la ciutat». A partir d'ara, però, Ribas, assegura que comença «la feina de veritat», per tal de treure rendiment cultural i turístic del rodatge de Joc de trons a la ciutat. L'Ajuntament ja està treballant en un seguit de propostes, tot i que no es podran materialitzar fins a l'estiu, quan s'acabi l'emissió de la sisena temporada, per una qüestió de drets d'autor.

L'entusiasme de la ciutat per la sèrie ha quedat pal·lès pel fervor que ha despertat la instal·lació del Tron de Ferro al vestíbul del Teatre Municipal, dilluns i dimarts. Dilluns, l'accés al tron es va haver de tallar una hora i quart abans de l'hora oficial de tancament perquè la cua era molt llarga. Ahir, la cua va continuar durant tot el dia i la gent va haver d'esperar fins a una hora per poder accedir al Tron. Tot i això, per a la majoria d'assistents va valer la pena.

Les germanes Victòria i Andrea Morales, per exemple, són grans lectores dels llibres en què es basa la sèrie i ja van anar a veure el tron fa cinc anys a l'Fnac de Barcelona, quan l'editorial l'hi va portar. Aquesta vegada, però, és més especial, ja que la Victòria va fer d'extra durant el rodatge a Girona. «Van ser uns dies molt intensos i molt estressants, però el fet de veure la gent tant motivada i entregada amb tanta energia va fer que valgués molt la pena», va explicar la Victòria. Ella i la seva germana, de fet, es van aixecar a les 2:50 per veure l'estrena del capítol en directe, i els va agradar «bastant».

La Cristina i la Patrícia Baeza, també germanes i vestides totes dues amb samarretes de la sèrie, van assistir dilluns a la projecció al Municipal, però com que hi anaven a la sessió de dos quarts d'onze de la nit no van poder gaudir del tron. Per això, ahir van decidir tornar-hi. «El capítol ens va agradar però se'ns va fer molt curt, va passar molt ràpid. Confiem que encara falten moltes coses més per aparèixer», van indicar.

La Sandra Díaz, per la seva banda, és seguidora de la sèrie i ha vist totes les temporades. Dilluns va veure de seguida el primer capítol en versió original, i confia que serà una bona promoció per Girona. Igual que en Marc Puig, veí de Sant Joan de les Abadesses, que, malgrat no haver vist encara el nou capítol, va decidir anar a fotografiar-se amb el tron després d'haver vist les imatges d'un amic. En aquest sentit, Puig va lloar la decoració de l'ajuntament i va confiar que tot plegat sigui bo per a la ciutat.