El tron dels Set Regnes de la sèrie Joc de trons ja està instal·lat al Teatre Municipal de Girona. Va arribar ahir des de Madrid i es tracta de l'única rèplica que hi ha a tot el món. El tron original, fet de ferro, es troba a Irlanda. La còpia, massissa i pesada, està construïda amb altres materials més lleugers. No serà fins dilluns i dimarts, de dos quarts de deu del matí a dos quarts de dues del migdia i de quatre a vuit de la tarda, quan els fans de la popular sèrie de l'HBO podran fotografiar-se amb el «tron» que s'instal·larà a la planta baixa del Municipal. A més, l'Ajuntament lluirà una ornamentació especial per celebrar l'estrena de la sisena temporada de Joc de trons, rodada a la ciutat.

En concret, s'han programat dos passis gratuïts de The red woman al Teatre Municipal. Una reestrena -l'estrena mundial es farà de matinada- que des del principi ha despertat una gran expectació; fins al punt que les entrades per assistir a les dues retransmissions d'aquest primer capítol a Girona es van esgotar en minuts.

Els seguidors de la sèrie podran començar a resoldre alguns dels grans enigmes amb el primer episodi, a més de buscar si surt Girona. Un dels principals personatges que al final de la cinquena temporada sembla mort, ho estarà realment? Arya Stark abandonarà el territori on és ara mateix?

Per desxifrar algunes d'aquestes incògnites caldrà esperar la matinada del 24 al 25 d'abril quan Canal + Series estreni la sisena temporada, simultàniament a Espanya i als Estats Units.

Per anar escalfant motors, segons ha informat el canal, i després d'aquesta emissió simultània, des de les 09.45 hores del 25 d'abril hi haurà una programació especial on es donaran a conèixer les noves cares de la temporada. Hi haurà actors com Max Von Sydow (El exorcista), el danés Pilou Asbæk (Borgen) o James Faulkner (Downton Abbey). També s'hi uniran Ian McShane (Ray Donovan), Richard E. Grant (Downton Abbey), Essie Davis (Babadook) i Souad Faress (Hunted), entre altres. A continuació s'emetrà una marató de la cinquena temporada i després un altre espai informatiu on es podran veure detalls de les localitzacions de l'Estat: Girona, Canet de Mar, Bardenas Reales de Navarra, el castell de Zafra (Guadalajara), Peníscola (Castelló) i Almeria.

A 2/4 d'11 de la nit arribarà l'emissió d'aquest primer capítol per als que no puguin veure el passi simultani amb Estats Units.

Joc de trons s'ha consolidat com el major fenomen fan de la televisió actual amb sis temporades i un total de 26 premis Emmy.