L'atracament a punta de navalla en una farmàcia de Girona l'any 2010 podria haver suposat fins a quatre anys i mig de presó a dos acusats que ahir van ser jutjats a la ciutat però un acord entre la fiscalia i la defensa -Sergio Noguero- va permetre rebaixar substancialment aquesta petició de pena. Al final es va aconseguir una condemna de conformitat que evitarà als dos processats estar-se llarg temps a la presó.

L'atracament va ser ràpid però la detenció dels acusats va trigar 15 minuts. Segons va exposar el fiscal en el seu escrit de qualificació, a les onze del matí del 3 de maig de 2010 els dos processats viatjaven en un mateix cotxe fins que van arribar a una farmàcia a la carretera de circumvalació d'Aiguaviva. Un d'ells, es va quedar dins del vehicle però l'altre es va amagar sota un passamuntanyes i dirigint-se a la farmacèutica li va blandir un ganivet per demanar-li la recaptació de la caixa registradora.

L'atracador va demanar «perdó» mentre exigia el diners. La seva drogadicció l'havia dut a robar i aquesta circumstància es va tenir en compte ahir per modificar la petició de pena, com també es va tenir present que els fets són de fa sis anys -dilacions indegudes- i de menor entitat -només s'exhibeix el ganivet-.

Els delinqüents no van anar gaire lluny perquè la policia els va interceptar tan sols quinze minuts després de sortir de la farmàcia i haver fugit amb un vehicle. Al damunt duien 195 euros i dues navalles.

El curiós és que trobant-se davant la policia i abans de conèixer els motius de la seva detenció, l'atracador que va entrar a la farmàcia va manifestar espontàniament que sabia que l'aturaven «per allò de la farmàcia».