Una comissió del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació es va reunir per abordar la polèmica generada per la participació de l'Exèrcit a la fira Expojove, que es va clausurar dissabte. La comissió va proposar a Fira de Girona que qualsevol entitat que vulgui participar en un saló o fira hagi de complir un codi ètic. Aquesta seria una mesura que permetria modificar les bases de participació i que podria deixar fora l'Exèrcit de la propera edició.

La directora de Fira de Girona, Coralí Cunyat, va prendre nota de la demanda i va assegurar que elevarà la petició al Patronat de la fira, que té la propera reunió al juny.

Per la seva banda, el regidor de Cooperació, Cristòbal Sànchez, va assenyalar que la proposta s'emmarca dins del projecte «Girona, ciutat de pau i drets humans» i que no només afectaria la polèmica de l'Exèrcit i Expojove sinó que aquest codi ètic es podria aplicar a possibles casos que es donessin en un futur.

L'Exèrcit fa onze anys que té un estand a la fira Expojove, adreçada a orientar i trobar feina als joves gironins, però la polèmica d'aquesta edició ha estat gran.