L'Ajuntament de Girona ha emès un avís als usuaris de la Devesa que passegen els seus gossos al parc per tal que estiguin alerta si troben menjar per a animals abandonat a terra. Almenys en una ocasió, aquest cap de setmana passat, un gos es va empassar menjar i va resultar que hi havia vidres trencats al seu interior. L'animal va acabar vomitant i això va fer que el propietari s'adonés del que havia passat.

El gos, de nom Kowalski, es va empassar una barreja d'aliment similar al que hi ha a les llaunes per a animals i que es va trobar al costat d'un dels plàtans de la zona de la plaça de les Botxes del Parc, a tocar dels Jardins de la Devesa. L'amo no vol que la seva mascota mengi res del carrer que no li hagi donat ell. No obstant, no va tenir temps d'evitar que el gos s'empassés aquell menjar.

Al cap d'una hora, ja a casa, l'animal va començar a vomitar i li va sortir sang quan va defecar. En Kowalski va acabar a una clínica veterinària on es va poder observar que ja no tenia cap vidre a la panxa però sí que tenia l'estòmac inflamat, per la qual cosa se l'ha de medicar uns dies.

L'amo de l'animal afectat ha explicat a Diari de Girona que considera molt difícil que aquell aliment i aquells vidres s'haguessin adjuntat «accidentalment». Immediat va començar a difondre el que li havia succeït a les xarxes socials. «No vull que li passi a ningú més», va explicar

L'Ajuntament de Girona explica en la seva nota d'avís que «durant el cap de setmana del 16 i 17 d'abril s'han observat restes de menjar amb vidres trencats a la zona de la Devesa».

Per aquest motiu exposa que «per la seguretat de les persones i els animals us recomanem que durant els propers dies» segueixin dos consells. Per una banda demanen que es mantingui el gos «lligat mentre passegeu per la zona oberta de la Devesa i estigueu alerta de tot el què ensumi i/o busqui»: Per altra banda, es demana que «si es detecta «algun punt concret on s'hi hagi dipositat menjar amb vidres, comuniqueu-ho ràpidament a l'Ajuntament per tal que sigui retirat».

Salsitxes amb claus

No és la primera vegada que es fan alertes d'aliments per a gos a la via pública barrejats amb algun tipus de trampa. Hi ha hagut animals ferits i, fins i tot morts, per ingerir salsitxes amb claus a dins. Ha passat a Màlaga, Madrid o Durango, entre moltes altres poblacions. Fins i tot la Guàrdia Civil ha difós alertes contra aquesta pràctica. A Toledo, es va detenir una persona acusada de deixar aquest tipus de trampes al carrer. La mateixa persona havia estat detinguda ja per abandonat un gos al costat d'un contenidor.