La Generalitat té vuit locals a la província de Girona no es fan servir. Els immobles ara mateix estan buits tot i que la previsió del Govern català és posar-los a la venda. Set dels vuit locals es troben a la ciutat de Girona, mentre que el restant s'ubica a Blanes. Alguns dels immobles de Girona són els pisos que han quedat en desús els últims anys, després que el 2010 entrés en funcionament la nova seu de la Generalitat a l'antic Hospital Santa Caterina.

Segons una resposta parlamentària del vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, la majoria dels locals estan en fase d'estudi per fer la venda a través d'una subhasta pública. En canvi, en dos dels casos els immobles també es troben en estudi però per aplicar una concessió demanial.

Un dels locals buits són alguns pisos del subsòl primer i de la planta primera de l'edifici del carrer Cristòfol Grober número 2 de Girona. Aquests immobles, que estan en tramitació de venda per subhasta, van quedar desocupats quan els serveis territorials d'Urbanisme es van traslladar a la nova seu del Govern català a Girona. Uns altres locals que van quedar en desús després de l'estrena de la delegació de la Generalitat a l'antic Hospital Santa Caterina van ser els que estan situats a la Gran Via Jaume I número 9 de Girona. Abans del 2010, aquests espais buits de l'entresòl -que també es preveuen vendre a través d'una subhasta pública- formaven l'antic despatx del delegat del Govern. Així mateix, l'any 2013 les oficines del Gironès del Departament d'Agricultura van passar del carrer Ultònia número 10-12 de Girona a la nova seu de la Generalitat. Aquests immobles que ara estan desocupats són de la planta tercera i quarta de l'edifici, amb la idea de posar-los a la venda per subhasta.

Altres locals buits propietat del Govern català que també es troben en fase d'estudi per fer la venda per subhasta són uns immobles de la planta primera de l'edifici de la Gran Via Jaume I número 88 de Girona que havien acollit l'administració del centre penitenciari de la ciutat i un pis de la planta tercera del bloc del carrer Illa Formentera número 24 de Girona que s'havia utilitzat com a antic habitatge del director del centre penitenciari. Pel que fa als locals en desús que estan en estudi per aplicar una concessió demanial són unes oficines d'un edifici de l'avinguda Sant Narcís número 59 de Girona i un immoble del carrer Barcelona número 156-158 de la ciutat que s'havia fet servir com a antiga central de Trànsit.

710.000 euros de venda

Dels vuit locals de la Generalitat que no es fan servir a la província de Girona, l'únic edifici que ?s'ubica fora de la ciutat de Girona es troba a Blanes. Es tracta de la planta baixa de l'immoble del carrer Muralla número 28 de Blanes, que també es preveu vendre a través d'una subhasta pública. Ara bé, no tots els locals buits del Govern català estan de manera permanent en una situació de desocupació, ja que la Generalitat ha venut els pisos de l'entresòl del carrer Juli Garreta número 14 de Girona per 710.000 euros. La compravenda es va fer efectiva el 2012 i aquests immobles, que havien acollit la delegació de l'Institut Català de les Dones i la coordinació territorial de Joventut, els ha adquirit Montepio Girona.

Finalment, en una altra resposta parlamentària, el vicepresident del Govern ha explicat que -en data 30 de novembre del 2015- la Generalitat té 11 locals en règim de lloguer a la província de Girona. Es tracta de les oficines del Pla de l'Estany del Departament d'Agricultura que estan situades a Banyoles, les oficines del Departament de Benestar Social a Blanes, un immoble del Departament d'Agricultura a Camprodon, un local de l'equip territorial de Salut Pública de l'Alt Empordà que es troba ubicat a Figueres i les oficines de l'Alt Empordà del Departament d'Agricultura que també estan situades a Figueres.

Altres edificis que el Govern català té llogats a la província són la delegació del Consell Català de l'Esport i del Departament de Benestar Social (a la Gran Via de Jaume I número 41-45 de Girona), les oficines de la Garrotxa del Departament d'Agricultura que es troben ubicades a Olot, les oficines de Medi Ambient i Habitatge de la Garrotxa que també estan situades a Olot i un altre immoble de l'equip territorial de Salut Pública de la Garrotxa que es troba a Olot. Per acabar, la resta de locals en règim de lloguer de la Generalitat a la província de Girona són la seu de bases rurals del Departament d'Agricultura a Santa Coloma de Farners i l'oficina del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter que s'ubica a Torroella de Montgrí.