Girona vol aconseguir que HBO torni a la ciutat a rodar els capítols de la setena temporada. El regidor de Cultura, Carles Ribas, va insistori ahir que hi ha una negociació oberta però també va remarcar que s'ha de dur «amb prudència i silenci». L'Ajuntament s'ha ofert a la productora i els garanteix que tindran un «tracte exquisit» si tornen a apostar per la ciutat. De moment, però, no hi ha cap acord tancat. «No podem crear falses expectatives, no hi ha res acordat ni signat amb HBO», va dir Ribas.

No obstant això, va reconèixer que seria molt positiu per a Girona tornar a ser plató de l'exitosa sèrie i va apuntar que tant la productora com els actors van quedar «molt contents» l'estiu passat.

«Estem parlant i els hem dit que estem predisposats, que volem col·laborar i que tindrien un tracte exquisit com el que van tenir l'estiu passat», va explicar. També va indicar que no només treballen pensant en Joc de trons, sinó que la seva voluntat és atraure d'altres rodatges perquè aposten per situar la ciutat com un «veritable plató».

Segons Ribas, la ciutat «s'ha bolcat» amb la sèrie. «Això és positiu per a Girona, estem fent les passes adequades i HBO veu que la gent de Girona s'ha bolcat amb la sèrie i hi ha cregut», va manifestar. Prova d'això, és que dijous es va col·lapsar el sistema de distribució d'invitacions per assistir a l'estrena del primer capítol de la sisena temporada, que es projectarà el 25 d'abril al Teatre Municipal de Girona.

A causa de la gran demanda, l'Ajuntament i Movistar+ han acordat un segon passi, aquella mateixa nit, per donar resposta a totes les peticions.

A més, durant dos dies, se situarà el tron dels set regnes al mateix teatre, perquè tothom es pugui fer fotografies amb una de les icones de la sèrie. Girona també vol treure rendiment turístic a aquest esdeveniment. Per això, està esperant que s'emetin els deu capítols de la sisena temporada per presentar diversos productes turístics que portin seguidors de la sèrie a Girona, atrets per l'interès de visitar els llocs on s'ha rodat la producció.