La imminent estrena de la sisena temporada de Joc de trons fa que es torni a parlar de Girona en mitjans de comunicació de tot el món. Aquest dimarts, el New York Post va dedicar un article a la ciutat i no dubta que, com va passar amb altres llocs on s'ha rodat la sèrie, com ara Croàcia, Sevilla o Irlanda del Nord, molts aficionats a aquesta ficció televisiva voldran conèixer els emplaçaments on s'ha rodat. El reportatge està inclòs a la secció de «viatges».

En un text titulat Joc de trons posa aquesta ciutat espanyola en el mapa, destaca els carrers empedrats de Girona i les seves esglésies medievals. De fet, veu la ciutat com l´escenari perfecte per rodari-hi una sèrie com Joc de trons: «Laberíntics carrers empedrats, esglésies medievals, fortaleses antigues, tot envoltat per muralles i torres. Si vostè podria pensar en un escenari per rodar-hi Joc de trons, aquesta seria Girona».

El reportatge acaba fent una llista de vuit espais imprescindibles que qualsevol visitant no s'hauria de perdre de la ciutat, amb la seva corresponent fotografia: la catedral i el seu museu, el call jueu, les muralles, els banys àrabs, les escales de Sant Martí (amb un esment especial pel Cafè Le Bistrot) o la Rambla de la Llibertat. Així mateix destaca la gelateria Rocambolesc i recomana visitar la ciutat per Temps de Flors. De l´esdeviment floral comenta que les escales de la Catedral i molts espais que normalment són privats, obren en una mostra floral única. El reportatge, fins i tot, recorda la tradició gironina del Cul de la Lleona: «Vols tornar a la ciutat? La llegenda diu que has de fer un petó al cul de l´estàtua d´una lleona escalant la columna de la plaça Sant Fèlix». Tampoc falta l´esment a El Celler de Can Roca, del qual es recorda que està considerat com el número 1 del món.

Encapçala la notícia una fotografia de Maisie Williams a Girona. l´actriu que interpreta Arya Stark, apareix asseguda en un dels carrerons de darrerala Catedral, on va estar rodant diversos dies. La imatge és una de les que va distribuir la productora de la sèrie HBO.