L'oposició de Salt va qüestionar la reserva econòmica de 360.000 euros per reurbanitzar la plaça Llibertat de Salt. La proposta és rebaixa la plaça a nivell de la resta de carrers que l'envolten: Major, Àngel Guimerà i Francesc Macià. Ara mateix, està aixecada un metre. És la partida més elevada de les inversions previstes dins el darrer any en què Salt es pot acollir al Pla de Barris de Salt70, on la Generalitat financia el 50% de les obres.

El portaveu del grup municipal de CiU, Jaume Torramadé, va lamentar que aquesta proposta de l'equip de govern (ERC-CUP) no tingui encara ni projecte concret ni memòria valorada del cost exacte. També va recordar que la seva formació és partidaria de fer-hi un aparcament soterrat i això voldria dir que la superfície s'hauria de refer altre cop. El líder de la formació nacionalista va indicar que essent l'últim any del Pla de Barris potser s'hauria d'haver centrat l'esforç en més ajudes a la rehabilitació d'elements comuns i façanes d'edificis del centre.

Mentrestant, la portaveu del PSC, Iolanda Pineda, va exposar que a nivell urbanístic potser seria més necessari refer el tram d'Àngel Guimerà fins a Marquès de Camps. També es va dubtar d'una partida per comprar locals per obrir-hi centres cívics. Al seu parer, el govern no té cap model previst i podria estar comprant «per comprar». Tampoc Wilder Palacio (Canviem Salt) va veure prioritària l'obra a la plaça.

Per l'equip de govern, Àlex Barceló (ERC), va explicar que l'obra és prioritària perquè permetrà guanyar transparència i creuar per un punt on ara pràcticament ningú ho fa. «Ara és un obstacle i serà un espai obert i útil i generarà sinèrgies». Barceló va apuntar que fer-ho ara és «una oportunitat» perquè la Generalitat paga el 50% dels treballs. Respecte a refer un tram del carrer Àngel Guimerà es va comprometre a treballar per un projecte però va dir que si convé les brigades poden anar-ho fent, encara que sigui deu metres al mes. Dels centres cívics va dir que calen oficines de proximitat.

Malgrat aquestes crítiques, cap formació va votar contra els punts que permetran l'obra, ja que és una partida inclosa enmig d'altres inversions i per no posar pals a les rodes, van optar per l'abstenció o fins i tot el PSC hi va votar a favor en obtenir el compromís del govern de treballar per reurbanitzar el tram pendent del carrer Àngel Guimerà i que la partida per mediació comunitària es mantindrà.