La professora de teatre Pilar Prats serà la pregonera de les Festes de Primavera de Girona, que tindran la Rambla de la Llibertat i la plaça dels Jurats com a principals escenaris. Les activitats comencen dissabte i s'allargaran fins al dia 23, diada de Sant Jordi. Per celebrar la festivitat s'han programat una desena d'activitats que començaran dissabte a les dotze del migdia amb una cercavila amb els gegants de la Fal·lera Gironina que recorrerà els jardins de la Infància, la plaça de Catalunya i la rambla de la Llibertat i que acabarà amb la penjada del Tarlà i el pregó inaugural.

Entre la desena d'activitats cal destacar els cavallets ecològics de The Fabula Mobile, que estaran instal·lats a la Rambla tot el dissabte i que es caracteritzen per funcionar amb energia de propulsió humana. Al mateix indret a la tarda també es podrà participar en un taller de circ, a càrrec de Tot Circ, i en una lectura de contes de Sant Jordi, explicats per la companyia Alma i la Mar de Contes.

Diumenge hi haurà la ja tradicional cercavila amb la Mula Baba i les Mulasses de Vilanova i la Geltrú, que aniran acompanyades de la Girona Marxing Band. També tindrà lloc un concert-vermut a càrrec d'alumnes de l'Escola de Música Moderna de Girona, a la plaça dels Jurats. Les festes es tancaran amb una exhibició de ball funky del projecte Fama Girona.