El grup municipal d'ERC-MES a l'Ajuntament de Girona ha tornat a denunciar la "mala planificació" de l'educació secundària a la ciutat. Al ple de dilluns es va aprovar parcialment una moció del grup on es proposaven solucions a les elevades ràtios d'alumnes per aula. "Demanem a l'Ajuntament i al Departament d'Ensenyament que presentin una solució en un termini màxim de sis mesos", ha explicat la portaveu republicana, Maria Mercè Roca.

Roca ha explicat que en aquest proper curs s'escolaritzaran uns 45 alumnes més que en l'anterior. Per resoldre-ho es generarà un "bony", és a dir, una línia més en un Institut ja prou atapeït. Els 15 estudiants restants es distribuiran entre els altres centres. Roca ha explicat que, en aquest sentit, "molts grups es situaran per sobre de la ràtio de 30 alumnes per aula". La portaveu del grup ha denunciat que aquesta és la política que s'està duent en els darrers anys, i ha apuntat que "afortunadament, la bona tasca dels docents permet mantenir una bona qualitat educativa tot i la massificació dels centres". Com a exemple de mala planificació, la portaveu del grup ha criticat que el nou Institut Ermessenda de Girona costarà a les arques municipals 87.120 euros a partir del curs 2017-2018, un lloguer que pagarà íntegrament el Consistori. "És incomprensible que el Departament d'Ensenyament no participi de la despesa", ha denunciat Roca.

Elregidor d'ERC-MES, Pere Albertí demana que es valori la instal·lació d'un nou Institut a Sarrià de Ter per encabir els 74 alumnes provinents de Sarrià, Medinyà i Sant Julià de Ramis que cursen els seus estudis, actualment, a Girona.