La formació professional en turisme, hostaleria, comerç, ceràmica, farmàcia, electromecànica, esports, informàtica, química i serveis socioculturals tindrà 12 cicles formatius nous a les comarques de Girona a partir del setembre. Tots ells seran en la modalitat dual, combinant la formació a l'institut amb pràctiques remunerades a empreses.

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, va anunciar aquesta ampliació per al curs 2016-2017 durant la inauguració del saló de la formació i l'ocupació de Girona, ExpoJove, que estarà obert fins dissabte. Amb més de 70 estands informatius, tallers i xerrades, l'objectiu del certamen és orientar l'alumnat d'ESO, Batxillerat i FP a l'hora de decidir el seu futur educatiu i laboral.

Dels 12 cicles nous, 8 són de grau superior i 4 de grau mitjà. Pel que fa als primers, l'oferta gironina de FP s'amplia amb cicles d'Animació d'activitats físiques i Esportives a l'institut Rocagrossa, de Lloret de Mar; de Desenvolupament d'aplicacions multiplataforma a dos instituts, el Pla de l'Estany de Banyoles i el de Palamós; de Química industrial -amb una oferta parcial- al Montilivi, de Girona; d'Animació sociocultural i turística al S'Agulla, de Blanes; d'Intregació Social, a la Bisbal -aquest farà rotació amb el cicle de grau superior d'Educació Infantil-; i de Mecatrònica industrial als instituts La Garrotxa, d'Olot, i Narcís Xifra, de Girona.

Pel que fa als cicles de grau mitjà, el curs vinent Girona comptarà amb un cicle d'Activitats comercials -adaptat al Turisme- a l'institut Montgrí, de Torroella;?de Serveis de Restauració a l'institut Baix Empordà, de Palafrugell; de Manteniment electromecànic -adaptat a la producció mecànica- a l'institut Monturiol, de Figueres; i de Farmàcia i Parafarmàcia, al de Palamós.

Més art i esport

D'altra banda, Ensenyament també va informar que els ensenyaments artístics i esportius tindran dos cicles nous de grau mitjà i quatre de superior. Entre aquests últims hi ha els d'Escultura aplicada a l'espectacle, de Motlles i reproduccions escultòriques i d'Arquitectura efímera, tots tres a l'Escola d'Art d'Olot -que deixarà d'impartir el cicle d'Arts aplicades a l'escultura-; i un de Salvament i Socorrisme a l'institut Pere Alsius, de Banyoles. Mentre que els de grau mitjà són de Terrisseria, a l'institut de la Bisbal; un cicle inicial de Vela amb aparell fix a l'institut Illa de Rodes, de Roses.

Acompanyada del director territorial d'Ensenyament a Girona, Josep Polanco, la consellera va dedicar bona part del matí a conèixer el contingut dels expositors de l'ExpoJove -que organitza Fira de Girona en col·laboració amb el Consell comarcal del Gironès, la Generalitat, l'Ajuntament de Girona i la UdG- i va intercanviar impressions tant amb estudiants com amb professionals de l'educació.