El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i els germans Roca, responsables d'El Celler de Can Roca, considerat el millor restaurant del món, han cedit llibres a l'escola Pericot de Girona en el marc d'una campanya perquè aquest centre disposi de biblioteca.

Segons informen els responsables de la iniciativa, el col·legi, inaugurat fa tres anys, no tenia recursos per adquirir exemplars i la direcció i l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) han organitzat aquesta campanya de mecenatge cultural.

La idea parteix d'una estudiant de sisè de primària i l'objectiu és aconseguir cinc-cents llibres en cinc setmanes, que acabaran el pròxim 23 d'abril, festivitat de Sant Jordi, amb el lema «Tots amb la biblioteca, el teu llibre és a l'Escola Pericot». La col·laboració consisteix en la compra d'un volum a través de la pàgina web de la Llibreria Geli de Girona d'un llistat confeccionat pels mestres i l'AMPA.

A més de Carles Puigdemont, que havia estat alcalde de Girona fins que va accedir a la presidència de Catalunya, i els germans Roca, també s'han sumat a la campanya els integrants del grup musical Sopa de Cabra, la il·lustradora Pilarín Bayés i la Cambra de Comerç.