La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca del Gironès s'ha reunit amb la nova regidora de l'àrea d'Igualtat i Drets Socials de Girona, Sílvia Paneque (PSC), per parlar dels problemes de vivenda que hi ha a la ciutat. Segons indica l'entitat, la situació actual és preocupant perquè hi ha moltes persones que no poden pagar el lloguer i per això han hagut d'abandonar el seu pis. Molts d'ells han decidir reocupar la seva vivenda o bé portar els seus fills i família a pisos ocupats, perquè no tenen enlloc més on anar. En aquest sentit, es queixen de la manca de resposta de les administracions.

L'entitat també ha denunciat que a les famílies se'ls fa molt difícil empadronar-se en pisos ocupats, de manera que això els provoca problemes amb l'escolarització dels infants i l'accés a un possible lloguer social.

Per resoldre aquestes qüestions, la PAH Gironès ha demanat que es facin reunions periòdiques amb els serveis socials de l'Ajuntament, per poder crear sinèrgies i consensuar sistemes de treball. Per això, esperen que ben aviat l'Ajuntament convoqui la Taula d'Habitatge i es puguin anar resolent temes. També pensen que l'Oficina contra la Pobresa Energètica haurà d'exigir a les empreses que no facin talls d'aigua ni de llum.