El grup municipal del PSC de Salt ha denunciat que l'Ajuntament manté els tractaments amb un herbicida considerat «perillós per a la salut» per l'organització Mundial de la Salut (OMS) en zones densament poblades i zones escolars i ha recordat que el govern d'ERC i la CUP s'havien compromès a deixar d'utilitzar-lo.

En aquest sentit, la formació ha criticat la manca del govern a l'hora de complir amb les mocions aprovades al ple municipal. En aquest sentit, els socialistes han recordat que el novembre de 2015 el ple municipal va aprovar una moció presentada pel PSC, que anava dirigida l'eliminació de d'utilització del glifosat en les tasques de jardineria. El grup socialista ha apuntat que han passat quatre mesos des que es va aprovar la moció i en els darrers dies del mes d'abril han aparegut en el nostre municipi cartells de «l'Ajuntament informa» on s'indica el tractament fitosanitari a una àmplia zona de La Massana.

Pel PSC «la falta de coherència, falta d'activitat, falta de voluntat és el que defineix la tasca de la regidora al capdavant de l'àrea de l'ajuntament», Marta Guillaumes. En aquella moció es parlava d'anar substituint aquest producte per qualsevol altre mètode no contaminant i que no malmeti la salut ni el medi ambient.