Vestir a la moda ha salvat un lladre de pacotilla de tornar a presó per robar en una botiga de iogurts de Girona. El seu advocat, Jordi Colomer Costanseu, va aconseguir convèncer el fiscal que la cridanera caçadora de beisbol que vestia el seu client, amb un 49 estampat a mida samarreta Premier League, era una peça molt comuna en les dates del robatori -24 de maig de 2012- i que amb això solament no n'hi havia prou per demanar una condemna a un any i nou mesos de presó per forçar la persiana del negoci i robar un Ipod i 400 euros.

Al lladre -ha estat condemnat anteriorment- el van detenir el 3 de juny d'aquell mateix any, vestint la mateixa jaqueta i els pantalons caiguts mostrant els calçotets, a l'estil del delinqüent que les càmeres de vigilància de l'establiment havien gravat durant els fets. I aquestes característiques que la policia va reconèixer indubtablement en l'acusat que ahir va ser jutjat al Penal 1 de Girona va aconseguir difuminar-les l'advocat en advertir que era un estil de vestir a la moda i que, tret que s'aconseguís reconèixer clarament el seu client en els fotogrames, aquest lladre podia ser qualsevol. El fiscal va retirar l'acusació i es va estalviar una condemna... però tan sols per uns minuts.

L'altre judici

Això de temptar tant la sort acaba per passar factura, i el lladre no es va poder lliurar del segon judici que va tenir ahir en la mateixa sala penal ni tampoc d'una condemna. En aquest cas estava clar perquè la seva empremta digital va aparèixer en el local on va robar el 9 de desembre de 2012, al carrer de la Rutlla. Encara que va rebentar la porta a cops de peu per arribar a la caixa registradora -hi havia 200 euros-, va acabar utilitzant massa les mans a l'interior del local i en no haver-se posat guants la policia ho va tenir fàcil per identificar-lo. Les seves empremtes ja estaven en l'arxiu policial per altres robatoris amb força.

Malgrat tot, no li va acabar anant tan malament perquè va aconseguir un pacte amb la fiscalia per evitar una condemna de fins a dos anys i mig de presó per una de només un any gràcies a un canvi de cromos. La reincidència quedava compensada per les dilacions indegudes i així s'estalviava un agreujant al delicte de l'acusat.