El jutjat ha desestimat el recurs que van presentar sis associacions de veïns de Girona contra el nou horari de regulació de les terrasses i la seva ampliació durant l´estiu i determinats dies festius. També queda desestimat, de forma indirecta, el recurs contra l´ordenança reguladora de les condicions d´instal·lació i funcionament de les terrasses.

El recurs el van interposar les associacions de veïns de Mercadal, Figuerola-Bonastruc, Rambla-Argenteria, Barri Vell i Barri Vell-Sant Fèlix en considerar que el nou horari de les terrasses aprovat l´any 2013 era massa permissiu. Fins llavors, l´horari màxim de tancament eren les deu de la nit, però a la pràctica no ho complia ningú. Per això, el llavors govern de CiU va decidir regular-ho i va establir un mapa que dividia la ciutat en tres zones i determinava uns horaris per a les terrasses de cadascuna. A la zona més restrictiva, com per exemple el Barri Vell, l´horari màxim de tancament és a les dotze de la nit, mentre que en altres zones es pot arribar fins a dos quarts de dues de la matinada durant els caps de setmana.

La mesura, però, no va agradar a les associacions de veïns, que es van queixar dels sorolls i molèsties que els comportaven les terrasses obertes fins a altes hores de la nit. A més, encara es van enfadar més quan van comprovar que l´Ajuntament, davant de les demandes del sector de l´oci i la restauració, permetria tenir les terrasses obertes mitja hora més durant l´estiu i determinats dies festius. Tot i que aquesta ampliació va ser una mesura puntual, per als veïns es va convertir en la gota que va fer vessar el got i van decidir portar als jutjats tant l´horari com la seva ampliació. El recurs, però, ha estat desestimat.

Algunes associacions, tanmateix, es queixen que la situació no ha millorat des de 2013 i afirmen que segueixen patint molèsties a causa dels usuaris de les terrasses i locals d´oci nocturn.