El grup d'ERC-MES a l'Ajuntament de Girona ha demanat que s'actualitzi l'ordenança sobre els serveis funeraris, tal com va recomanar el Defensor de la Ciutadania, Ramon Llorente. La portaveu republicana, Maria Mercè Roca, considera que cal «eliminar les restriccions actuals i permetre una liberalització del mercat», i indica que l'objectiu ha de ser «que més empreses puguin prestar el servei i que la competència afavoreixi la reducció de preus».

Roca assenyala que l'ordenança de Girona «no és vigent» perquè no s'ajusta a la Directiva Europea, que aposta per la liberalització. En aquest sentit, defensa que la competència pot ajudar a baixar preus. Per aquest motiu, el grup municipal ha demanat el registre dels serveis prestats per l'empresa funerària en el darrer any, per tal de comprovar quins tipus de serveis presta l'empresa amb més freqüència i quina és la mitjana del seu cost.

Finalment, ERC recorda que ja va proposar fa un mes i mig la creació d'un tanatori públic que doni servei a l'àrea urbana de Girona en un règim de lliure concurrència amb el sector privat. Segons indiquen, seria un tanatori amb serveis bàsics i a preus baixos.