Un total de 37 restaurants de Girona i rodalies participaran en la 36a Setmana Gastronòmica de Girona, que se celebrarà del 15 al 24 d'abril. Segons va explicar el president de l'Associació d'Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona, Josep Carreras, els establiments oferiran menús gastronòmics maridats amb productes de qualitat i de la terra, amb preus que aniran dels 15 als 144 euros per adaptar-se a tots els gustos i butxaques. A més, enguany també comptaran amb la col·laboració del celler Mas Llunes, de la DO Empordà, del qual s'han triat els vins amb què es maridaran els menús gastronòmics d'aquest any.

Segons han indicat des de l'associació, com a novetat, en aquesta ocasió també es posaran a disposició dels clients ofertes especials en diferents allotjaments que formen part de l'associació, per tal de poder oferir facilitats a la gent que vulgui gaudir de més aspectes de la ciutat i el seu entorn, a més de la seva gastronomia.

Malgrat que la xifra de restaurants participants s'ha reduït de forma considerable, ja que l'any passat van superar el mig centenar, Carreras va explicar que això és perquè des de l'associació cada cop ofereixen més projectes especialitzats, com per exemple el Tapa't, un format que està especialment als establiments que ofereixen tapes i que es va celebrar amb èxit el passat mes de novembre.