L'allau de persones que van intentar aconseguir ahir entrades per poder veure l'estrena de Joc de trons des del Teatre Municipal de Girona va col·lapsar al sistema informàtic. De fet, només les aproximadament 150 persones que van anar a fer cua a les taquilles Municipal van poder aconseguir les invitacions, tot i que en alguns casos van haver d'esperar més d'una hora. Davant d'això, l'Ajuntament ha decidit programar una segona projecció que es farà el mateix dia a dos quarts d'onze de la nit. Dimarts vinent, a la una del migdia, es distribuiran per internet les 300 entrades que encara queden.

El dia 25 d'abril a les vuit del vespre, Girona projectarà el primer capítol de la sisena temporada de la sèrie subtitulat en català poques hores més tard de l'estrena mundial, que es farà a les quatre de la matinada. Les entrades, que són gratuïtes, es van posar ahir a disposició del públic a la una del migdia, tant a internet -a través de la plataforma Koobin- com a les taquilles del Municipal.

L'allau de peticions, tanmateix, va ser tan gran que es va col·lapsar tot el sistema. El director general de Koobin, Fernando Martín, va explicar que 500 persones havien intentat aconeguir les entrades per internet a la vegada i això havia fet que fallés el sistema. Segons va indicar Martín, tot apunta que es va produir un error de configuració, de manera que ningú va aconseguir reservar la seva entrada a través de la xarxa. Els serveis informàtics de Koobin estan treballant per resoldre el problema.

Unes 150 persones, en canvi, van optar per anar a fer cua en persona al Teatre Municipal, ja que precisament temien un col·lapse informàtic. Tot i això, el col·lapse també els va afectar i durant tres quarts d'hora el sistema va estar penjat, fet que va provocar alguns nervis entre els que s'esperaven. Després d'un compàs d'espera, l'Ajuntament va aconseguir distribuir 400 entrades repartides entre les dues sessions: a les vuit del vespre o a dos quarts d'onze de la nit. Alguns es van poder endur el seu tiquet en mà, mentre que a altres se'ls farà arribar per correu electrònic.

Dimarts que ve, a la una del migdia, es distribuiran per internet les 300 localitats que resten. N'hi ha 140 per a la primera sessió i la resta seran per a la segona. A més, Canal Plus també n'està sortejat un centenar més a través del seu web i per les xarxes socials. També n'hi ha algunes de reservades per a espònsors.

El regidor de Cultura, Carles Ribas (CiU), va demanar disculpes a tothom que havia intentat reservar les entrades i no ho havia aconseguit. «Ha estat un moment complex però els ciutadans entenen que això pot succeir», va indicar. També va agrair a Movistar la possibilitat de fer un segon passi i va descartar la possibilitat que se'n faci un tercer.