Excepte una eventualitat d'última hora, el judici contra l'expresident de la Diputació de Girona i exalcalde de Salt, Jaume Torramadé (Unió), per un cas de presumptes abusos sexuals a l'exassessora d'Unió, Minerva Amador, s'iniciarà a dos quarts de deu del matí d'aquest dijous al Jutjat Penal númerro 5 de Girona.

El polític s'enfronta a una petició de pena per part de l'acusació particular de fins a dos anys de presó més el pagament d'una indemnització de 20.000 euros per danys morals, si bé les pretensions de la Fiscalia no passen de sol·licitar una multa de 3.600 euros i una indemnització de 1.000 euros per danys morals; i la defensa sol·licita l'absolució emparant-se en que els testimonis directes dels presumptes abusos sempre han sostingut que no van veure res durant el sopar del 8 de novembre de 2012 on se suposa que van passar els fets.

La vista oral del judici està previst que duri dos dies. Avui s'iniciarà amb la seva declaració, la de l'exassessora, els 11 comensals que es trobaven al sopar i altres testimonis de referència com el cap de protocol de la Diputació de Girona i l'alcaldessa de Girona. Per demà només es preveuen les declaracions del perits proposats per l'acusació particular i els informes finals.