Girona engalanarà l'Ajuntament i el seu entorn per celebrar l'estrena de la sisena temporada de Joc de trons, rodada a la ciutat. El 25 d'abril, a les vuit del vespre, es projectarà el primer capítol de la temporada subtitulat en català al Teatre Municipal, poques hores després de la seva estrena mundial. L'aforament serà de 400 persones i les entrades, que seran gratuïtes, es podran reservar aquest dijous a partir de la una del migdia a través de la plataforma de venda d'entrades en línia Koobin i a les taquilles del Teatre. A més, el "tron" s'instal·larà durant dos dies al Municipal per tal que tothom pugui fotografiar-s'hi.

El regidor de Cultura, Carles Ribas (CiU), vol que l'estrena del primer capítol de la sisena temporada de Joc de trons, que es titula The Red Woman, es converteixi en un "agraïment" a la ciutat per haver facilitat el rodatge. Així doncs, el dia 25 d'abril Girona es vestirà de gala. L'Ajuntament estarà decorat durant tota la setmana inspirant-se en els diferents regnes que composen els escenaris de la sèrie: des del gel i el "mur" que es trobarà a l'entrada fins al foc que hi haurà a la plaça del Pallol. A més, durant els dies 25 i 26 d'abril, de dos quarts de deu del matí a dos quarts de dues del migdia i de quatre a vuit de la tarda, s'instal·larà a la planta baixa del Municipal el famós tron de la sèrie, de manera que tothom que vulgui pugui fotografiar-s'hi. Les imatges es penjaran a les xarxes socials. D'altra banda, des de l'Ajuntament s'ha creat un estandard especial de Girona amb la Cocollona com a símbol.

El dia 25 al matí s'emetrà des del mateix Municipal el programa El Món a RAC1, conduït per Jordi Basté i que comptarà amb la presència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont. A les sis de la tarda es projectarà el documental Taller Canal+, on es parlarà de la cinquena temporada. Finalment, després del capítol es passarà el documental Juego de Tronos T6. Viaje a España.

Aquesta sisena temporada consta de deu capítols i, segons Ribas, Girona sortirà almenys a vuit, tot i que no se sap encara si apareixerà en el capítol d'estrena. Ribas també va explicar que es troben en un moment "interessant" de les converses per aconseguir que part de la setena temporada es torni a rodar a la ciutat. Segons Ribas, l'agraïment que ha mostrat la productora HBO ha deixat Girona "en bon lloc" de cares a properes temporades.

A l'estiu, l'Ajuntament té previst organitzar més activitats relacionades amb Joc de trons, com per exemple visites guiades. De fet, ja han rebut peticions que ho demanen. El consistori, però, ha d'esperar que acabi l'emissió de la temporada -a finals de juny- per respectar els drets d'autor. Tot i això, sí que ha anunciat que es farà una aplicació de mòbil per recórrer tots els espais i veure les diferències entre la realitat i la sèrie. Ribas també va avançar que a l'exhibició Girona Plató, que s'ha d'inaugurar al juny a la Casa Pastors, es tornarà a instal·lar el "tron" de Joc de trons perquè la gent pugui tornar a fotografiar-s'hi.