ERC-MES de Girona presentarà una moció en el proper ple municipal amb l'objectiu de desencallar el Pla Especial de les Pedreres, que encara no s'ha aprovat. «Volem recuperar aquell espai per a l'ús i gaudi ciutadà», assenyala la portaveu del grup, Maria Mercè Roca. També demanen que es presenti el Programa d'Acció Social per solventar la situació dels habitants de la zona.

Roca reivindica la zona per al conjunt de la ciutat «pel seu valor ecològic, natural i paisatgístic». Per això, insta l'equip de govern a dur l'aprovació del pla especial al ple en un termini màxim de dos mesos. Segons recorden, la seva tramitació va començar fa tres anys i la Comissió Territorial d'Urbanisme va emetre el seu dictamen fa nou mesos. «El retard és injustificable», considera Roca.

A més, els republicans recorden que a la zona de la Torre d'Alfons XII hi viuen 202 persones en una situació irregular que «necessiten alternativa i solucions». Per això, reclamen que es presenti aviat el Programa d'Acció Social, que contempli «una solució clara, justa i acceptada per les parts». I és que, segons recorda, sense resoldre aquesta qüestió no es podrà recuperar aquest espai.