La cadena gironina de joguines educatives Eurekakids ha segellat una aliança amb la firma belga L'atelier de Gepetto per créixer conjuntament en aquest país. L'acord comercial, el que en anglès es coneix com a 'joint venture', suposa la creació d'una marca única entre les dues empreses per operar al mercat belga (L'atelier de Gepetto by Eurekakids). D'entrada, la nova cadena de joguines ja arrenca amb dotze establiments, que són els que fins ara una i altra firma tenien repartits arreu de Bèlgica. D'aquí a finals d'any, però, preveuen obrir cinc noves botigues. Segons subratllen tant Eurekakids com L'atelier de Gepetto, l'objectiu de l'acord comercial és el de "posicionar-se com la firma de joguines educatives de referència a Bèlgica". Eurekakids, amb seu central a Riudellots de la Selva, compta a dia d'avui amb 177 botigues repartides en dotze països diferents.

L'acord entre la cadena gironina i la belga s'ha donat a conèixer a la fira de franquícies de Brussel·les. Tant Eurekakids com L'atelier de Gepetto van néixer el 2002 de la mà de dues parelles interessades en impulsar les joguines educatives: Erik Mayol i Marta Roget van crear la companyia gironina, i Nevens Marie i Jean Marc Lemaire, la belga.

La 'joint venture' que ara les dues empreses han segellat té com a objectiu créixer conjuntament a Bèlgica. Per això, s'ha creat una marca única, que ja fusiona les dotze botigues que Eurekakids (set) i L'atelier de Gepetto (cinc) tenen obertes al país. La intenció, però, és que d'aquí a finals d'any aquest número s'ampliï amb cinc establiments més.

Amb seu a Riudellots de la Selva, Eurekakids va créixer un 12% durant el 2015 i la seva xarxa de botigues va tancar l'any assolint vendes per valor de 41 MEUR. Aquest 2016, la cadena gironina preveu créixer amb l'obertura de 43 nous establiments (la majoria, seguint el model de franquícia).

L'aposta d'Eurekakids passa per consolidar la seva presència als països europeus on ja hi és present (com Itàlia, França o Bèlgica), estendre la xarxa de botigues a l'Amèrica Llatina i desembarcar a nous països com l'índia i els Emirats Àrabs. L'empresa gironina compta amb més de 7.000 joguines al seu catàleg i una botiga on-line disponible en set idiomes.