El saló de l’ensenyament de les comarques de Girona, ExpoJove, arrencarà demà en la seva edició més llarga i renovada, sobretot en el sentit que pretén arribar a un públic més ampli. Entre les novetats més destacades hi ha la inclusió de xerrades que mostren a l’alumnat sortides professionals poc habituals, que aporten opinions especialitzades als professionals de la docència o informen les famílies sobre temes com l’ús de les xarxes socials per part dels seus fills.

Malgrat els canvis, els estands informatius i les demostracions pràctiques es mantenen com els eixos d’ExpoJove, la cita anual de la formació i l’ocupació juvenil de les comarques de Girona. Els seus destinataris principals són l’alumnat d’ESO, Cicles Formatius i Batxillerat, així com els seus pares, professorat, orientadors, tutors i educadors juvenils.

Sortides professionals

Després d’una dècada, el saló passa de dos a quatre dies -de 9 del matí a 3 de la tarda demà i dijous, fins a les 7 de la tarda divendres i de 10 del matí a 3 de la tarda, dissabte- amb l’objectiu d’orientar els joves a l’hora de continuar els estudis i d’encarar el seu futur laboral. Alhora, els seus responsables remarquen que el certamen també està obert a famílies d’alumnes i a professionals de l’educació que vulguin actualitzar els seus coneixements en matèria d’ensenyament, sortides professionals i xarxes socials. Precisament, amb l’objectiu de captar un públic que vagi més enllà dels centres educatius, enguany ExpoJove també obre divendres a la tarda i disabte al matí.

Entre les xerrades de nou format programades aquest any en destaca una a càrrec del pilot de motociclisme Xavi Pinsach, campió d’Espanya de Velocitat i estudiant de l’Escola Tècnica Girona, que explicarà com combina la vida professional amb la d’estudiant (dimecres a tres quarts d’11 del matí).

El periodista Carles Capdevila s’adreçarà a professorat i educadors que estiguin interessats a aprendre noves tècniques d’ensenyament a través del sentit de l’humor (divendres, a dos quarts de 12 del migdia).

La youtuber de bellesa amb més seguidors de l’Estat, Patry Jordan, partirà de la seva experiència personal per defensar les possibilitats de projecció de les xarxes socials (divendres, a les 5 de la tarda). També sobre les xarxes, però en aquest cas per advertir del seu ús a pares i mares d’adolescents, se centrarà la xerrada del responsable de les xarxes socials a l’Ajuntament de Girona, Aleix Clarió (dissabte, a les 10 del matí).

Finalment, l’organització destaca la intervenció de la directora general de Public Affairs de Randstad, Mª Ángeles Tejada, sobre les carreres que tindran més sortides professionals el 2010 i quins seran els perfils més buscats pel mercat laboral.

L’organització d’ExpoJove -amb entrada gratuïta- va a càrrec de Fira de Girona, que compta amb el Consell Comarcal del Gironès, la Generalitat, l’Ajuntament de Girona i la UdG com a col·laboradors.