L'Ajuntament de Girona ha adjudicat les obres per a la construcció del carril bici a sota del viaducte del tren a l'empresa torderenca Obras y Pavimentos Brossa per un import de 220.295 euros, sense IVA. Al concurs públic per optar a fer els treballs s'hi havien presentat 27 empreses. El criteri únic de puntuació era el preu de l'oferta. O sigui, el que demostrés que podia fer-ho per un preu més econòmic. El pressupost de sortida, sense IVA, era de 325.400 euros. aproximadament és un 32% de rebaixa.

El carril bici, inclòs dins del Pla de Mobilitat, ha de connectar el pont de Pedret fins a la plaça Poeta Marquina per sota del viaducte del tren. A partir d'aquí hi ha connexions amb altres punts de la ciutat, com ara Sant Narcís.

Pèrdua de 39 aparcaments

El nou vial començarà just a la Copa, davant del Punt de Benvinguda, i anirà passant per sota les vies del tren fins a arribar a l'encreuament amb el carrer de Santa Eugènia. D'aquesta manera, la zona nord de la ciutat quedarà unida amb la sud. Els treballs obligaran a suprimir 39 places d'aparcament que hi ha actualment, la majoria al carrer Bonastruc de Porta, a tocar d'on hi ha el gimnàs Punt Groc. També hi haurà la pèrdua d'alguna plaça d'estacionament al tram entre els carrers Bernat Boadas i Tomàs Mieres. Per contra, es guanyaran deu places per aparcar ciclomotors i motocicletes. El carril serà de doble circulació i tindrà uns tres metres d'amplada i passarà entre els pilars del viaducte, on els cotxes aparcaran en línia. S'instal·laran semàfors per poder travessar la rotonda de l'avinguda Ramon Folch.

El pas del carril bici significarà diferents canvis en la posició d'aparcament dels cotxes, ja que ara pràcticament es toquen i hauran de tirar uns metres enrere per deixar espai al carril bici. Les places d'estacionament no seran en bateria, sinó en diagonal. Segons ha indicat el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Via Pública i Mobilitat, Joan Alcalà, les obres no tardaran massa a començar i duraran un màxim de sis mesos.

Altres projectes en marxa

A banda d'aquest, l'Ajuntament de Girona també està avançant en altres projectes de carril bici: ja està redactat el tram que connectarà el carrer Nou i l'avinguda de Santa Eugènia per la plaça Marquès de Camps i que costarà entorn de 300.000 euros. També s'ha aprovat el projecte de carril bici que connectarà els barris de Pedret i el Pont Major en un tram de 12 quilòmetres. L'execució és 63.161 euros. El carril passarà pel lateral dels carrers Pedret i Sant Joan Bosco des dels jardins de Pedret fins al carrer Ramon Llull. En sentit al Pont Major, hi haurà un vial senyalitzat d'ús exclusiu. En sentit centre, aniran pel vial lateral del passeig compartint espai amb la resta de vehicles.