Girona va donar ahir el tret de sortida a la Setmana del Voluntariat amb la conferència Malalties del cor. Una visió actual, a càrrec del cardiòleg Rafael Masià i el president de Gicor, Tomàs Fajardo. Avui a les onze del matí, a l'Hotel d'Entitats de Girona, se celebrarà la trobada d'entitats Ben a Prop Teu, mentre que a les tres de la tarda es farà un taller de manualitats per a la confecció de roses al Col·legi d'Infermeria. A partir de les cinc, se celebraran les jornades pre-Congrés de Voluntariat també a l'Hotel d'Entitats.

Dimecres a les vuit del vespre es lliuran els premis Relats de Voluntariat en un acte obert a tothom que tindrà lloc a la llibreria Empúries. Dijous, dia 7 d'abril, l'exdirector del diari Ara, Carles Capdevila, organitzarà la tertúlia Arreglem el món amb les mans i amb alegria, que se celebrarà a les onze del matí al CaixaFòrum. A les set de la tarda es presentarà la Guia de la Responsabilitat Social per a empreses. Divendres al matí hi haurà la jornada Grans actius. El voluntariat de la gent gran, a les deu del matí a l'Espai Caixa, i a les sis de la tarda es farà un taller de risoteràpia al CaixaFòrum. Finalment, dissabte al matí, a la plaça Salvador Espriu, tindrà lloc la 16a Fira d'Entitats de Voluntariat, que comptarà amb degustacions de productes, tallers per a totes les edats, donacions de sang, cercavila geganera i animació infantil.

Concurs de fotos d'Oncolliga

D'altra banda, la Fundació Oncolliga ha impulsat un concurs a Instagram sota el títol Retrats de valor, tu ets important, per tal de donar visibilitat a la tasca dels voluntaris i col·laboradors en l'àmbit oncològic. Els participants han d'etiquetar les imatges amb les etiquetes #retratsdevalor i #tuetsimportant.