La junta de l´Associació de Càmpings de Girona es va reunir ahir amb el nou conseller d´Empresa i Coneixement, Jordi Baiget. Durant la trobada, els empresaris van expressar-li la seva preocupació per la lentitud en la tramitació dels permisos per dur a terme obres, treballs de reforma o ampliacions de les instal·lacions. Per això, van demanar al nou cap del Departament que s´agilitzin aquests tràmits perquè no suposin un "entrebanc important" o afectin el lideratge, la qualitat i la competitivitat de les empreses d´aquest sector. Al mateix temps, el sector va aprofitar per reclamar una unificació dels criteris de les diferents administracions a l´hora d´atorgar llicències d´obres als càmpings. Actualment cada municipi té la seva pròpia normativa. "El que demanem és que facilitin les coses al sector i se´ns tingui en compte", ha assegurat el president de l´entitat, Miquel Gotanegra.

A la trobada hi va assistir el director dels serveis territorials d´Empresa, Ferran Roquer, la regidora d´Ocupació, Empresa i Comerç de Girona, Glòria Plana, i el president de l´Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra. Segons el president, s´han registrat casos en que alguns càmpings han hagut d´esperar fins a deu anys per dur a terme l´ampliació d´una piscina o la reforma d´uns sanitaris.

Per això, assenyalen que la lentitud en aquesta mena de tramitacions representa un "entrebanc important" a l´hora de portar a terme inversions per mantenir el lideratge en qualitat. Des de l´associació recorden que el sector dels càmpings és una indústria turística en creixement que actualment està generant 8 milions de pernoctacions anuals i que, per continuar essent competitius, necessita de la complicitat de les administracions.

D´altra banda, durant la trobada també es van tractar altres temes com la manca d´inversions bàsiques en infraestructures a les comarques gironines com l´N-II o la necessitat d´impulsar turísticament els espais naturals protegits, un gran actiu del territori que avui en dia no s´aprofita al màxim.

L´Associació de Càmpings de Girona compta amb 75 membres i un total de 119.308 places d´allotjament. En general, a tota la demarcació de Girona hi ha 135.000 places d´allotjament, una xifra que situa aquest sector com la primera oferta turística reglada del territori.