Girona aprova el projecte per remodelar la placeta de l'Ateneu Eugenienc

Els veïns es queixen que hi ha aldarulls i molts pisos ocupats, i per això han demanat a l'Ajuntament que hi faci una intervenció

09.04.2016 | 06:30
La placeta de l´Ateneu Eugenienc, en una imatge actual.

L'Ajuntament de Girona ha aprovat el projecte per a la remodelació de la placeta de l'Ateneu Eugenienc, al carrer Montseny, al cor del barri de Santa Eugènia. Es tracta d'una reforma votada en els pressupostos participats de barris i el seu pressupost és d'uns 27.000 euros.
Es tracta d'una plaça amb molt de moviment i on els veïns es queixen que sovint hi ha persones amb ganes de provocar aldarulls, a banda que hi ha molts pisos ocupats. Per això, els habitants de la zona asseguren que viuen en una situació d'«incertesa diària», de manera que a través dels pressupostos participats van demanar a l'Ajuntament que fes una proposta de millora.
Per tal de millorar la zona, els tècnics muncipals han proposat enderrocar el paviment actual per tal de renovar-lo, així com desmuntar el mobiliari urbà i l'enllumenat que hi ha en aquests moments. Després, es pavimentarà la plaça amb peces prefabricades de formigó i s'ha proposat també el muntatge de dues lluminàries procedents del magatzem de les brigades. Els veïns també han demanat que es pugui decorar de nou la façana, insonoritzar l'espai i que s'hi puguin fer sessions de cinema infantil per als nens i nenes del barri. Fa uns mesos, l'Ateneu Eugenienc -ubicat a l'antiga biblioteca Salvador Allende- ja va instal·lar una pantalla elèctrica i projector d'alta resolució. Un dels objectius de l'associació de veïns de Santa Eugènia ha estat, en els darrers temps, dinamitzar al màxim aquest espai. I per fer-ho, han demanat a l'Ajuntament que també en millori l'entorn.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema