Nou pas per fer la nova Clínica Girona

La Junta de govern de l'Ajuntament de Girona ha aprovat l'inici de l'expedient de reparcel·lació de la zona

08.04.2016 | 06:30

La Junta de govern de l'Ajuntament de Girona ha aprovat l'inici de l'expedient de la reparcel·lació de la zona on hi ha les naus abandonades a la carretera Barcelona i que en un futur ha d'acollir la nova Clínica Girona. Els propietaris i titulars de drets afectats inclosos en el polígon d'actuació hauran d'aportar els títols que posseeixin i declarar les situacions jurídiques que coneguin. Aquest procés és el que ha de culminar amb la redistribució de finques i la distribució de costos econòmics entre els propietaris de la zona a l'hora d'urbanitzar la zona. Serà en un solar d'aquesta reparcel·lació on hi haurà la nova Cínica Girona, actualment situada en un edifici de l'Eixample entre els carrers Joan Maragall i Bisbe Lorenzana.

Els responsables de la Clínica Girona van decidir construir la nova seu en aquest indret a darrera hora, quan l'Ajuntament de Fornells de la Selva ja havia fet pràcticament tots els tràmits urbanístics perquè ho fessin en un solar d'aquest terme municipal.

Mesos enrere ja es va aprovar la modificació puntual del Pla General tant per part de l'Ajuntament com de la comissió d'Urbanisme. Malgrat, que els responsables de la clínica voldrien començar com abans millor les obres, s'han trobat amb alguns impediments com ara la lentitud burocràtica i algunes traves com un permís d'Adif, en construir al costat d'un espai està afectat pel projecte de soterrament de les vies, que tot i que s'ha ajornat sense data, encara no s'ha anul·lat. Això va fer que la clínica decidís fer un edifici més estret però més alt, però amb els mateixos metres quadrats que anteriorment, per no entrar en la zona afectada.

Pel que fa a l'actual edifici de l'Eixample, passarà a ser d'ús comercial tot i que encara es desconeix si hi ha algun establiment comercial potent interessat a instal·lar-s'hi. Sí que està previst que una part de l'immoble passi a mans del col·legi Verd, que està a tocar de l'actual clínica, i de fet comparteixen les voreres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema