El juliol de l'any 2008 començaven les obres de desviament del riu Güell a la zona de Mas Xirgu de Girona. L'Administrador d'Infraestructures (Adif) treballava a la zona per fer-hi el forat per on havia d'introduir-hi la tuneladora que faria els tunels del tren d'alta velocitat (TAV).

Set anys i mig després ha retornar el riu al seu curs fluvial anterior. Ja era un compromís adquirit fins i tot d'abans de les obres de desviament. I també posteriorment, es va reiterar arran de les inundacions a les vies l'octubre del 2014 quan el cabal del riu i d'una riera van augmentar i l'aigua es va entrar per un forat de la zona, per on s'havien extret les terres que arrencava la tuneladora.

A finals de l'any passat es van fer tots els treballs per tapar els forats que hi havia a la zona de Mas Xirgu. Per una banda, el d'extracció dels àrids i el del pou d'atac, per on va entrar la tuneladora. Per fer aquesta operació es van haver de col·locar 28 bigues de 23 metres de llargada i un metre i mig d'alçada. També es va fer una capa de formigó de 35 centímetres de gruix. No obstant això, hi ha algunes parts que no s'han cobert del tot ja que s'hi han deixat unes reixes, al nivell de superfície, que serveixen per ventilar el túnel del TAV. Tot plegat envoltat d'una zona verda amb arbres i arbusts.

Quedava ja només actuar en el riu Güell. Una intervenció que s'havia de fer al final de tot a petició tant de l'Ajuntament de Girona com del l'Agència Catalana de l'Aigua per «prevenció» en cas d'una hipotètica nova vinguda sobtada d'aigua després dels treballs per aguantar una nova riuada al punt on hi havia hagut els desviaments. Ja s'havien eliminat dos punts de conflicte per evitar nous incidents i s'havia fet la canalització de la riera de la Pabordia fins al riu Güell per evitar el retorn de l'aigua.

A més s'havia guanyat profunditat al Güell amb el treball de màquines excavadores per tal que fos més difícil que el riu es pogués desbordar mentre es mantenia el curs provisional. Recentment, segons va confirmar ahir Adif, s'ha executat el desviament i el Güell torna a circular pel traçat que seguia abans de l'any 2008. El tram afectat és de poc més de 700 metres.