L´Ajuntament de Girona destinarà 199.433,31 euros en el projecte del Pla d´asfalts del 2016, en el qual es preveu rehabilitar dotze carrers i places de la ciutat. Les tasques de manteniment consistiran en l´eliminació parcial i la reposició del ferm existent; la reconstrucció total del ferm en aquells casos on siguin necessàries actuacions de sanejament, i el pintat de les marques viàries en els trams afectats per les obres. No obstant això, aquest preu es pot rebaixar un cop s´obri el concurs públic per adjudicar els treballs i les ofertes de les diferents empreses que es vulguin endur l´obra acabin rebaixant el pressupost.

Concretament, els carrers que es preveu rehabilitar en els propers mesos són la ronda de Peius Pascual, el tram entre els números 61 i 103 del carrer de Caldes de Montbui, el tram entre els números 121 i 135 del carrer del Carme, la ronda del Fort Roig (entre el carrer de la Torre de Sant Daniel i el carrer del Camp d´Or), la plaça de Pablo Ruiz Picasso, la travessia de la Creu (entre els carrers d´Emili Grahit i de Maluquer Salvador), el carrer del Riu Güell (entre el carrer de Santa Eugènia i el passeig d´Olot, als dos costats, a més de petits trams del costat esquerre d´aquest carrer), el tram entre els números 1 i 7 del carrer del Canonge Dorca, el passatge del carrer d´Ullastret, el tram entre els números 1 i 13 del carrer de ­Maluquer Salvador, el tram entre els números 35 i 37 del carrer de Joan Maragall i el carrer Balmes.

El tinent d´alcalde i regidor d´Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de l´Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, ha remarcat que «aquest és un punt essencial en la nostra programació d´actuacions a la via pública, ja que optimitzen tant el manteniment com la seguretat dels espais públics». De fet, cada any es fa un pla que permet actuar en diferents vials de la ciutat que es consideren malmesos.

Eliminació de ressalts

A més de la rehabilitació també es preveu la supressió dels reductors de velocitat situats als carrers del Pic de Peguera i de la Universitat de Girona. Des de fa uns anys, l´Ajuntament incorpora l´eliminació d´aquest tipus d´obstacles allà on considera que són innecessaris.